Magyar cég oszt hardvert a HP-nek

A HP a székesfehérvári székhelyű IVM Zrt.-t választotta partneréül új típusú szolgáltatása elindításához. A HP ügyfelek mostantól világszerte az irodáikban elhelyezett IVM automatákból juthatnak hozzá a billentyűzetekhez, egerekhez és más számítástechnikai eszközökhöz.

Két hónapos előkészületet követően, 2016. június 14-én írta alá a Hewlett-Packart nemzetközi vezetése és a székesfehérvári IVM Zrt.  azt a globális beszállítói szerződést, amellyel az IVM lett a HP eszközautomata-ellátója. A HP ügyfelei kényelmét és ellátásuk folyamatosságát szem előtt tartva egy új szolgáltatást vezet be: az általa biztosított informatikai eszközöket – billentyűzeteket, egereket, kábeleket és más számítástechnikai eszközöke – az ügyfelek ezentúl az irodájukban, székhelyükön elhelyezett, úgynevezett eszközkiadó-automatákból vehetik fel a nap 24 órájában. Az automaták működési elve rendkívül egyszerű: a dolgozó vállalati belépőkártyájával azonosítja magát az automata kártyaolvasójánál, beüti annak az eszköznek a kódját, amit fel akar venni és automata kiadja. Az egész művelet kb. 10 másodpercet vesz igénybe. A tranzakciót az automata szoftvere rögzíti és automatikusan értesíti a HP beszállítót, így az eszközök nyilvántartása és  utánpótlása is pofonegyszerű. A HP ezzel az újfajta logisztikai megoldással nem csupán ügyfelei ellátásának biztonságát növeli, de saját logisztikáját is megkönnyíti, hiszen az eszközök fogyásáról automatikusan értesül, nem kell az ügyfeleit terhelni a nyilvántartással.

ivmA 100%-ban magyar tulajdonú IVM 2010. óta fejleszt és gyárt eszközkiadó-automatákat, rendszereikkel több díjat is elnyertek, Európa több országába telepítették már automatáikat, főleg ipari szegmenseben. A HP szerződéssel nem csupán a világpiacra lépnek ki, de egy új szegmenst  – az iroda-piac –  igényeit is nagyon gyorsan kell kiismerniük.

“Nagy megtiszteltetés, de egyben óriási kihívás is a HP nemzetközi beszállítójává válni. Egyrészt nagyon örülök annak, hogy az amerikai és nyugat-európai nagy multikkal szemben, egy kis magyar céget választott a HP partnerének, másrészt a szerződés új kihívások elé állítja az egész céget, hiszen nemzetközi standardoknak kell megfelelnük, nincs hibázási lehetőség. MIndazonáltal bízom magunkban és abban, hogy az IVM eddigi dinamikus növekedését ez a lehetőség még inkább felgyorsítja és a tengerentúli piacokon is bizonyítjuk hozzáértésünket.” – mondta Dr. Várnagy Emese, az IVM Zrt. vezérigazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .