Blogzine

Brüsszel még nem ábrándult ki a magyarokból

Világszerte már több mint hárommilliószor használták a magyar fejlesztésű, spontán utazást támogató Drungli.com-ot.

Az elérhető repülőjegyeket ár szerint listázó oldal segítségével eddig a legtöbben Párizsba, Barcelonába és Milánóba foglaltak jegyet random utazásukhoz, míg Budapestre Brüsszelből ruccantak ki a legtöbben.  Teljesen új megközelítésben kínál repülőjegyeket több mint 600 célállomásra egy nemrégiben indult magyar startup. A Drungli.com repülőjegy-foglaló a spontán utazni vágyóknak segít a legolcsóbb ajánlat megtalálásában. Nem kell más tenni, mint megadni a várost, ahonnan indulni szeretnénk, valamint beírni az elutazás tervezett időpontját – ami lehet akár már ma vagy honlap –, és az oldal kilistázza, hogy mikor és hova indulnak a legolcsóbb járatok.

 

„Elsősorban bevállalós fiatalok és kalandvágyó párok használják az oldalt, akik szeretnének viszonylag kevés pénzből világot látni, de rengeteg olyan családos ember is van, aki szívesebben tölti a hosszú hétvégéjét egy párizsi vagy londoni kiruccanással, mint egy méregdrága wellness szállodában” – mondta el Tóth Orsolya, a Drungli.com társalapítója és ügyvezetője. Az elmúlt fél évben több ezren kerestek olcsó repülőjegyet budapesti indulással, ezzel az elmúlt két hónapban a magyarok az ötödik helyre jöttek fel a szolgáltatást leggyakrabban használók körében. A Drungli.com-ot nemrégiben első hellyel díjazták a Web2.0 Symposium kezdő internetes vállalkozások startup versenyén, melynek zsűrijében Gil Penchina, az eBay egykori alelnöke, a LinkedIn és a PayPal befektetője is részt vett. Emellett kiállítóként részt vesznek a 2013. június 11-i Magyar Innovációs TechShow-n is.

A Drungli.com-ról:

 

A Drungli.com online, spontán repülőjegy-foglaló oldalt 2012 áprilisában Tóth Orsolya és Ereid Gjergji alapította. Az újszerű üzleti kezdeményezést több startup versenyre is nevezeték már, ezek közül a Web 2.0 Symposium-Barcamp Budapest konferencián 2013-ban első helyet értek el. Emellett kiállítóként részt vesznek a 2013 június 11-én megrendezésre kerülő Magyar Innovációs TechShow-n is. Eddig több mint 3,5 millió lekérdezést hajtottak végre az oldalon, melyekből több százezer foglalás érkezett. Az oldal a lekérdezések alkalmával több mint 600 reptér járatait összehasonlítva listázza a legolcsóbbakat, köztük olyan Magyarországon is jól ismert partnerekét, mint a Ryanair.

 

 

„Budapest, te csodás”

 

Az elmúlt évben több mint hárommilliószor kerestek olcsó repülőjegyet spontán utazásukhoz a weboldalon. Párizst, Barcelonát és Milánót rögtön Budapest követi a legfelkapottabb városok listáján, ide utaztak a legtöbben a Drungli.com-on keresztül. Az elmúlt két hónap foglalásai alapján viszont Budapest már a harmadik legkedveltebb úti célnak számít. Az elmúlt egy évben a legnépszerűbb a Brüsszel-Budapest útvonal volt a spontán utazók körében, ezt követték az Oslo-Párizs és Pula-Párizs járatok. Legtöbben tavasszal és ősszel vágnak bele egy random utazásba, nyáron pedig kicsivel kevesebb foglalás érkezik az oldalon keresztül. „Ez leginkább abból adódik, hogy a nyári üdüléseket általában már jó előre megtervezik és lefoglalják. Jól látszik ugyanakkor, hogy az ünnepeket követően az év első heteiben megnő az utazási kedv” – magyarázta Tóth Orsolya.  A lekérdezési adatok szerint a „Hova repüljünk?” kérdés leginkább a hét elején merül fel az utazni vágyókban, és leggyakrabban 2-3 hétre előre foglalják le a jegyeket, de az sem ritka, hogy valaki még aznap vagy másnap gépre száll.

 

 

Megosztás

One thought on “Brüsszel még nem ábrándult ki a magyarokból

Comments are closed.