BlogzineHazai pályaRiportok

First Monday: ismét kapcsolatépítési lehetőség a Palotanegyedben

Hétfőn este a Nemzeti Múzeum melletti Bródy House-ban idén másodszor rendezték meg a HVCA és az EEF közös szervezésében a budapesti befektetők és feltörekvő vállalkozók networking rendezvényét.

Az áprilisi után ismét nagy volt az érdeklődés, és a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (MKME, azaz ismertebb angol rövidítéssel HVCA) befektetői számos hazai feltörekvő vállalkozás képviselőivel találkoztak. Itt a cégek képviselői egymástól is érdekes információkhoz juthatnak: hogyan sikerült tőkét bevonniuk, mire érdemes figyelni, mikor jön el az ideje a külső befektetés igénybevételének. A Bródy House patinás környezete és a finom borok pedig a kellemes hangulatról gondoskodtak.

Záboji Péter szándéka szerint az esemény olyan katalizátorként működhet, amit hozzájárul, hogy kialakuljon az elhívatott vállalkozók kritikus tömege Budapesten, ami még több befektető figyelmét kelti fel. A félszáz megjelent között szép számmal jelen voltak kockázati tőke alapok képviselői is.  Az European Entrepreneurship Foundation (EEF) kurzusán végzett számos fiatal is megjelent. Érdekes, hogy többen is külföldi tapasztalatszerzés után olyan hazai cégen dolgoznak, ami csak külföldi piacokra dolgozik, kihasználva a magas színvonalú szürkeállományt és a fejlett világhoz képest még alacsonyabb költségeket, elkerülve viszont a hazai gazdaság szinte minden szektorában érzékelhető stagnálást

A konferenciákhoz képest sokkal lazább körülmények között, több óra alatt számos kérdés megvitatására nyílt lehetőség, számos ötlet tovább fejlődött, várjuk az eseménysorozat folytatását!

Megosztás

2 thoughts on “First Monday: ismét kapcsolatépítési lehetőség a Palotanegyedben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük