Blogzine

Tovább épül az LTE-ökoszisztéma

A Telstra és az Ericsson új frekvenciákat tesztel, 2015. január 1-jével indulhat a kereskedelmi szolgáltatás.

Az Ericsson és a Telstra, Ausztrália legnagyobb távközlési hálózatüzemeltetője sikeresen tesztelte a mobilszolgáltató APT700 (Asia-Pacific Telecommunity, ázsiai–csendes-óceáni távközlési közösség, 700 MHz) spektrumát az Ericsson új APT700 rádióberendezésének használatával. Ez egy újabb fontos mérföldkő az új alacsony sávú LTE-frekvenciák bevezetésében és az LTE-ökoszisztéma kiépítésében.

„Ez a frekvenciasáv lehetővé teszi számunkra a mobilszolgáltatások következő generációjának kiépítését, – mondta el Mike Wright, a Telstra hálózatokért felelős ügyvezető igazgatója. – A tesztelés révén szeretnénk megismerni, hogyan működik a hálózat a 700 MHz-es spektrumban, hogyan működnek együtt a kereskedelmi készülékek a hálózattal, és hogyan tudunk majd nagyobb sebességet, nagyobb kapacitást és szélesebb 4G lefedettséget elérni.”

Az első 700 MHz-es hívásra a Telstra élő hálózatában került sor egy kereskedelmi forgalomba hozatal előtt álló okostelefon felhasználásával.

„Az APT700 sáv kiváló épületen belüli lefedettséget biztosít, miközben széles területi lefedettséget kínál a regionális és vidéki területeken, a szolgáltatók számára még nagyobb kapacitást és még jobb teljesítményt, a felhasználók számára pedig kiváló élményt biztosítva” – mondta el Håkan Eriksson, az Ericsson Ausztrália és Új-Zéland  elnök-vezérigazgatója.

Az Ericsson kutatása, amely az „APT700 – A truly global LTE band” (APT700 – Egy igazán globális LTE-sáv) jelentésben azt mutatja, hogy a sáv egyre nagyobb lendülettel terjed Ázsia és Latin-Amerika egészében, és jelenleg több mint 2,1 milliárd ember kiszolgálására képes.

Az Ericsson globális szabványok létrehozását támogatja, hogy az egész távközlési iparág számára méretgazdaságosságot érjen el – a hálózati infrastruktúra, az eszközök és végső soron a mobil szolgáltatók és a fogyasztók számára, ezáltal maximális mértékben biztosítva az új sávok sikerét és elterjedését a globális piacokon.

Az Ericsson a piacvezető az LTE terén. Jelenleg a világ LTE-okostelefon forgalmának 50 %-a az Ericsson hálózatain keresztül zajlik, és ez arány több mint kétszerese az utánuk következő versenytárs forgalmának. Továbbá az Ericsson működteti a világ első kereskedelmi forgalomban lévő LTE Advanced Carrier Aggregation hálózatait Dél-Koreában. A vállalat több mint 180 LTE RAN és Evolved Packet Core hálózatot szállított világszerte, amelyekből több mint 120 már kereskedelmi üzemben van.

Az Ericsson jelen van napjaink minden nagy LTE-forgalmú piacán, köztük az Egyesült Államokban, Japánban, Dél-Koreában, Ausztráliában és Kanadában, valamint a (a világszerte fennálló LTE-előfizetéseik szerint rangsorolt) 10 legnagyobb LTE-mobil szolgáltató az Ericssont választotta. Az Ericsson a várakozásai szerint az LTE terén fennálló összes alapvető szabadalom 25 %-ával rendelkezik – a TDD és az FDD mód tekintetében egyaránt –, és támogatja az FDD és TDD rendszerek közös hardvereit és szoftvereit, a mobil szolgáltatók számára maximális rugalmasságot biztosítva az FDD és TDD telepítéseik során.

Megosztás