Blogzine

Egy kezdő, fiatal cég is támogathat, miért ne!?

A karácsony igazán jó alkalom arra, hogy segítsünk. Egy veszprémi vállalkozó család nemrég úgy döntött, hogy csatlakozik az Örökbe Fogadok Egy Ovit mozgalomhoz és ezentúl rendszeresen támogat különböző adományokkal egy környékbeli, nehezebb helyzetben lévő óvodát.

A mozgalom célja olyan nehéz helyzetben lévő óvodák támogatása, ahová részben halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő gyerekek járnak. A képlet egyszerű: amennyiben amúgy is kiselejteznéd a család jó minőségű ruháit, játékait, könyveit vagy épp kézműves eszközeit, most lehetőséged van arra, hogy örömet szerezz velük – a lista végtelen, az ehhez hasonló óvodákban szinte bármire szükség lehet. Egy veszprémi család egész vállalkozást épített fel az egészség és a környezet védelmének szellemében, így mint mondják, nem is volt kérdés, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez:

“A Greenbiotic a következő időszakban lehetőségeihez képest igyekszik folyamatosan segíteni. Az első adomány szállítmányt karácsony előttre terveztük, így cégen belül már hetekkel ezelőtt el is kezdtük a gyűjtést.” – emelte ki Peretsényi Dániel, a márka ügyvezetője.

A választás a kis Veszprém megyei faluban, Halimbán található Hársfa Óvoda és Családi Bölcsődére esett, melynek kapcsolattartójával a gyűjtést megelőzően egyeztettek arról, mire van leginkább szüksége az intézménynek. A jelenleg 85 gyereket foglalkoztató óvoda elkötelezett a tehetséggondozás iránt, többek között zenés- és kézműves foglalkozásokat tartanak a gyerekeknek, emellett évente körülbelül 20 alkalommal kirándulásokat, szórakoztató programokat szerveznek. Sőt, mivel az óvoda gyógynövény specifikus zöld intézményként működik, a gyerekeknek a gyógy- és zöldségnövények termesztését is megtanítják – mindezt teljes mértékben csakis az önkormányzattól kapott forrásból, amit egy kevés alapítványi támogatással egészítenek ki. Mint azt kiemelték, főleg a tehetséggondozás és a mindennapos higiénia során elhasználódott eszközök pótlása okoz nehézséget.

A Greenbiotic 5 nappal karácsony előtt egy egész autót pakolt meg az összegyűjtött rengeteg felszereléssel, számtalan játékot (teke készlettel, babakocsival, plüss mackóval), könyvet, hangszert és higiéniai kelléket sikerült szerezni. Mindemellett mivel az óvoda lehetőségeihez mérten lelkesen hisz az intézmény zöld működésében, a márka megajándékozta környezet- és egészségkímélő tisztítószereivel is.

Az idei évben indult mozgalom három édesanya kezdeményezésének köszönhető és az elmúlt hónapokban nemcsak játékokhoz, hanem takarókhoz, különféle tisztálkodási eszközökhöz, sőt egy ízben egy mosógéphez is hozzájutottak a rászoruló intézmények. Jelenleg 30 óvoda szerzett magának örökbefogadót, de a cél ennek sokszorosa, bárki csatlakozhat.

Megosztás