Blogzine

Véget ért az ABCN nemzetközi konferenciája Budapesten

Milyen lehetőségeket ada az iroda üzemeltetőknek az internetes gazdaság?

Budapesten tartotta „WorldView Forum 2014” címmel megrendezett háromnapos szakmai konferenciáját a szolgáltatott irodákat összefogó nemzetközi szervezet, az Alliance Business Centers Network (ABCN). A szakmai tömörülés világszerte több mint 650 helyszínen, 40 országban kiemelkedő minőségű irodai szolgáltatásokat, virtuális irodákat és teljesen felszerelt tárgyalótermeket biztosít. Az ABCN az irodaközpontok globális hálózataként, egységes marketing akciókkal és képzésekkel segíti tagjai működését.

A rendezvény szervezőinek céljai között szerepelt többek között, hogy új ötletek megfogalmazásával, új lehetőségek feltárásával segítsék a világ több mint félezer pontján működő irodaközpontok üzemeltetőinek munkáját. A Budapesten összesereglett nemzetközi szakembergárda az előttük álló feladatok megfogalmazásával a hatékony, ügyfélközpontú megoldásokról folytatott hasznos eszmecserét az elmúlt három napban.  A konferencián elhangzott vélemények szerint az internetes közösségi térben azonnali ítéletet mondó ügyfelek nagyon erősen meghatározhatják a legnagyobb cégek piaci helyzetét is a közeljövőben.  Az internet segítségével egy minőségi szolgáltató helyét gyorsan átveheti egy másik, az információs társadalomban a friss és vonzó tartalom megléte híján gyorsan kicserélődnek a piaci szereplők. Az online digitális világ eszközeit hatékonyan felhasználó szolgáltatók jelentős előnyt szerezhetnek a versenytársakhoz képest.

 „Nagy örömünkre szolgált, hogy nemzetközi konferenciánk helyszínéül Budapestet választhattuk. A rendezvényre számos jónevű, ingatlanpiaccal foglalkozó szakembert nyertünk meg előadónak.  Sikerült a szakma nemzetközi krémjét Magyarországra hívnunk, hogy közösen gondolkodjunk iparágunk jövőjéről”- nyilatkozta Frank Cottle, az Alliance Business Centers Network elnöke. „Nagyon fontos volt számunkra, hogy Magyarország biztosítson helyet az ABCN WorldView Forum számára. A DBH-csoport általában úgy ismert, mint tanácsadó, illetve kockázati tőkealap-kezelő társaság, mindezek mellett azonban széles ingatlan portfólióval is rendelkezünk. A jövőt tekintve nem csak a hazai, hanem a régiós ingatlanpiacon is további terjeszkedésben vagyunk érdekeltek”– mondta el dr. Erdei Sándor a nemzetközi szakmai fórum házigazdája, az ABCN-tag DBH Group vezérigazgatója. A DBH szolgáltatott irodaközpontjai jelenleg két országban, három helyszínen – Budapesten és Debrecenben, valamint Bukarestben – összesen 5700 négyzetméteren biztosítanak „A” kategóriás irodákat, alapterület és időtartam tekintetében is rugalmas feltételekkel.

A DBH Groupról:

A nemzetközi üzleti és befektetési szolgáltatások piacán egyedi üzleti modelljéről ismert DBH Group fizikai infrastruktúrát (szolgáltatott irodák és szolgáltatott ipari létesítmények), erre épülő üzleti szolgáltatásokat (pénzügyi és informatikai szolgáltatások, projektmenedzsment és start-up inkubáció), valamint kockázati tőkét biztosít a hazai és nemzetközi kis- és középvállalkozásoknak. A DBH Group nemzetközi irodahálózata révén számos befektetést hajtott végre az országban és a régiónkban az elmúlt két évtizedben. A cégcsoport 2008 őszén az európai pénzügyi és befektetési piacon szerzett tapasztalatokra alapozva hozta létre a DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-t. Az 5 milliárd forintos tőkealapból több mint 3 milliárd forint már kihelyezésre került innovatív és startup vállalkozásokba. Az alap befektetései között vannak – többek között – informatikai, egészségipari és más, csúcstechnológiát képviselő vállalkozások is, amelyek regionális vagy globális piaci szereplőkké kívánnak nőni a kapott tőke, és a DBH Group más cégeitől kapott vállalkozás-fejlesztési és tanácsadói szolgáltatások segítségével.

 

Megosztás