Blogzine

Új magyar HR alkalmazás a Talentsiftr

A megfelelő munkaerő kiválasztása még egy tapasztalt HR szakember számára is nehéz feladat, és hogy az adott alkalmazott valóban beváltja-e a hozzá fűzött reményeket, csupán éles helyzetben derül ki.

Az értékelő központok elsősorban papír alapú módszerekkel élnek, ami lassítja az ügymenetet és a kiválasztást végző ember részéről is jelentős többletmunkát igényel. Mi több a munkáltatóról sem a leghízelgőbb képet festi, ha a XXI. században hatalmas paksamétákat osztogat a feladatok ismertetése során. A Talentsiftr egy olyan új, magyar fejlesztésű alkalmazás, amely áttörést hoz a kiválasztási folyamatokba.

Az értékelő központok (assessment centre, AC) hagyományos, papír alapú szűrési gyakorlata rendkívül elavult. Amellett, hogy a kiértékelőkre felesleges adminisztratív terhek is hárulnak, egyszerre több jelentkező felmérése csak jelentős többletmunkával lehetséges – a válaszok kiértékelése ugyanis mindig manuálisan, egyesével történik.

A Talentsiftr egy olyan egyedülálló, teljes egészében online elérhető alkalmazás, amely amellett, hogy valós munkakörülményeket reprodukál, olyan hatékony szűrést és alapos készségtesztelést tesz lehetővé, amely a hagyományos kiválasztási módszerekkel nem lehetséges. Az alkalmazásnak köszönhetően a jelölt modern munkakörnyezetben bizonyíthatja problémamegoldó képességét összetett feladatokon keresztül, és azokat valóban objektív módon mérheti a HR szakember. „A Talentsiftr nem csak az értékelő központok ‘papírmentesítésére’ alkalmas platform, hanem egy olyan komplex szolgáltatáscsomag, amely a teljes kiválasztási folyamatot végigköveti. A jelöltek az egész napi programot egyszerre látják, így a készségek mellett az időgazdálkodási képességük is mérhető. Mi több, ezek a tesztek az új kollégák kiválasztása mellett a már meglévő alkalmazottak fejlesztéséhez is alkalmazhatóak” – mondja az ötletgazda, Mikes Gábor, az Arboreus ügyvezető igazgatója.

 

 

Egyedülálló alkalmazás

A megoldás egyik legnagyobb előnye, hogy egyszerre több értékelő központ futtatható, akár távolról, online felügyelve is, jelentős munkamennyiséget és időt spórolva ezzel a kiválasztást végző cégnek. Az egyedi elvárásoknak megfelelően is kialakítható felületen a jelöltek már csak a képességfelmérő feladatokkal találkoznak, a szükséges utasításokat és a kiértékelés teljes folyamatát az előre konfigurált rendszer végzi, a tesztre adott válaszok az adminisztrációs felületen folyamatosan nyomonkövethetőek.

A Talentsiftr alkalmazást az agilis fejlesztésre specializálódott EU Edge csapata fejlesztette. “A programozás során a legnagyobb kihívást az admin és a módosításokat elvégző háttérrendszer összehangolása jelentette. A programnak, az egyszerű és könnyen kezelhető felület mellett, egyszerre kell biztosítania az adott parancsok végrehajtását, tesztelését és azok élesítését is. Az alkalmazás egyik legnagyobb vívmánya ugyanis éppen az, hogy a teljes alkalmazás és ezzel az egész tesztelési folyamat minden körülmények között egyedi igényekre szabható” – mondja Sebestyén Gábor, az EU Edge fejlesztője.

 

****

Az EU Edge Informatikai Kft. egy elsősorban startup projektekre specializálódott, szoftverfejlesztéssel és folyamatmenedzsmenttel foglalkozó vállalkozás. Az EU Edge fejlesztői az ügyféllel szakmai párbeszédet folytatva, agilis szoftverfejlesztési technikákat alkalmazva valósítanak meg egyedi, akár pilot projekt jellegű fejlesztéseket.  A 2005-ben alapított budapesti székhelyű EU Edge nemzetközi és hazai ügyfelekkel egyaránt rendelkezik. Ügyfelei közé tartozik többek között a hazai alapítású Dragontape, a LogMeIn és a PocketGuide, valamint a New York-i székhelyű FreshDirect.

Megosztás