Kiemelt partnerekkel indította el az első Nyilvános Fiókokat a Viber

A Sziget, a Telenor, a Netpincér, a Profession.hu, az Index.hu, a Borháló és a Nosalty indította el elsőként Nyilvános Fiókját a Viber felületén.

A világ egyik legnagyobb üzenetküldő alkalmazása elindította Nyilvános Fiók (Public Account) és chatbot-szolgáltatását, amelynek segítségével cégek, márkák és közéleti szereplők biztonságosanés személyesen kommunikálhatnak vásárlóikkal, ügyfeleikkel, illetve rajongóikkal.

Több ismert magyarországi márkával indított együttműködése keretében mutatta be Nyilvános Fiók szolgáltatását idehaza a Viber: mostantól a Sziget, a Telenor, a Netpincér, a Profession.hu, Nosalty, Borháló és Index.hu is elérhető a vezető üzenetküldő alkalmazás közösségi felületén, saját Nyilvános Fiókjukon keresztül. Az új kommunikációs platformon minden eddiginél egyszerűbbé és színesebbé válik a márkák és vásárlóik, ügyfeleik, illetve rajongóik közötti kommunikáció. A Nyilvános Fiókok segítségével világszerte potenciálisan több mint 800 millió, Magyarországon pedig 2,8 millió aktív Viber-felhasználó érhető el, egyetlen közös platformon, a személyes, a közösségi és a tömeges kommunikáció eszközeivel.

 

„Ez a sokrétű, innovatív megoldás mostantól lehetővé teszi, hogy a vállalatok gyorsan és egyszerűen,interaktív és kölcsönös kommunikációt folytassanak célcsoportjaikkal, éppen úgy, ahogy teszik azt a Viber felületén barátaikkal” – mondta AtanasRaykov, a Viber közép-kelet-európai vezérigazgatója. „A Nyilvános Fiókok segítségével a személyes üzenetektől a saját igényekre szabott közösségi felületen át az automatizált funkciókat lehetővé tevő chatbotokig terjed a szolgáltatási paletta, legyen szó akár promócióról, információátadásról, ügyfélszolgálati vagy e-kereskedelmi szolgáltatásokról” – tette hozzá.

A chatrobotok segítségével a márkák és vállalatok automatikus csevegő alkalmazás révén azonnal, személyesen tudják megszólítani rajongóikat és vásárlóikat. A Viber által ingyenesen biztosított Chat API által a márkák képesek saját csevegőmegoldást biztosítani, összekötve azt a belső alkalmazásaikkal és botok telepítésével. A rendszer képes megválaszolni a felhasználók szolgáltatással, illetve termékekkel kapcsolatos kérdéseit.

A Talk-A-Bot, egy chatbotok fejlesztésére specializálódottmagyar startup, a Viber négy helyi partnere számára készített chatrobotot: az Indexnek, a Szigetnek, a Profession.hu-nak és a NoSalty-nak. A botok olyan megoldásokat tesznek lehetővé, mint a személyre szabott hírszolgáltatás, munkakeresés, hozzáférés a karrierfejlesztési tudásbázishoz, információk receptekről és hozzávalókról, főzési tanácsok, illetve a legfrissebb fesztiválinformációk gyors elérése. A GrapeSolutions fejlesztésében megvalósuló Netpincér-robottal étel rendelhető, míg a MiniCRMfejlesztésébenkészültBorháló-bot segítségével a felhasználók mindössze néhány koppintással hozzájuthatnak kedvenc italukhoz.

 

Az egy nap alatt százezer letöltést eredményező Sziget-matricacsomag sikeres elindítása után a Sziget bemutatta a David nevű Viber chatrobotot, ami a rajongókat és látogatókat látja el világszerte az eseménnyel kapcsolatos információkkal. A Telenor Hugó a Bagoly matricacsomag révén az indulást követően150 ezerre nőtt a vállalat Nyilvános Fiókja követőinek száma. A TelenorViberen működő csevegő robotja pedig nem csak a legközelebbi Telenor-üzlet megtalálásában segít a felhasználóknak, de az adott üzlet pillanatnyi várakozási idejéről is azonnal tájékoztat.

A Viber, a Rakuten család tagjaként, világszerte összeköti a felhasználókat azokkal, akik a legfontosabbak számukra. Az üzenetküldő alkalmazás ingyenes alapszolgáltatásával lehetőséget teremt arra, hogy nagyszerű dolgok váljanak valóra.

A több mint 800 millió egyedi felhasználót számláló Viber módot ad arra, hogy az emberek a számukra legkedvezőbb kommunikációs csatornákon kerülhessenek kapcsolatba egymással, legyen szó akár egyéni, akár csoportos szöveges vagy videós üzenetek küldéséről, akár márkák vagy hírességek követéséről a „Public Chat” funkción keresztül. A Viber használható iPhone, iPad, Android, Windows Phone, Windows, Windows 8, Windows 10, Mac, Linux és Symbian- eszközökön, amennyiben azok 3G/4G vagy WiFi-kapcsolattal rendelkeznek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .