Blogzine

Újraindul az Insider-rádió, azaz a podcast csatornánk

Korábbi próbálkozásunk reméljük most értő fülekre talál. Újraindítjuk érdekes podcastokkal a blog „rádióját”. Köszönet Szalay Daninak és a Vipcast.hu oldalának!

Akkor íme az első szösszenet, a nemrég nagy trúvájt jelentő Pókerrobotot fejlesztő fiatal srác amerikai kalandjairól.

 

Lentebb a felvezető cikk is olvasható.

Nézzétek meg a Vipcast.hu oldalt, ahol rengeteg hasonló érdekességet találtok, illetve mi is szemezgetünk majd belőle.

(A Videó menüpont alá zsúfoljuk egyelőre majd a Podcastokat is, és ígérjük lassan megújul a videós tartalom is, amihez türelmet kérünk és ötletek is jöhetnek, mit látnátok szívesen.)

Kellemes hallgatózást!

:)

on-air1

Tehát:

Hallgassátok nagy érdeklődéssel ITT.

A link:

http://www.vipcast.hu/2014/03/07/a-pokerrobot-epito/1605

A felvezető cikk első része alább

(további része a fenti LINKEN)

 

A pókerrobot-építő

Ki mondta, hogy a robotok nem blöffölnek?

Épített pókerrobot - magyar találmány egy 12. osztályos középiskolástól

Épített pókerrobot

– magyar találmány egy 12. osztályos középiskolástól

Az emberek már a számítógép feltalálása óta arra törekednek, hogy automatizálják a környezetet. Minél könnyebb és gyorsabb legyen az élet – vallják az innovátorok és a tudósok. A találmányok pedig szép lassan be fognak kerülni, vagy már bekerültek az hétköznapok világába is. A robotokról már az ókorban fantáziáltak, viszont az elektromosság feltalásáig nem építhettek olyan önműködő szerkezeteket, melyeket ma robotoknak hívunk. Újabb és újabb az ember, majd később a számítógép által vezérelt gépeket találtak ki és építettek meg. Gondolhatunk itt a háztartási eszközökre, ipari és mezőgazdasági, űrkutatást, az egészségügyet szolgáló, vagy éppen szórakoztató funkcióval rendelkező robotokra.

Tendenciaszerűen megfigyelhető, hogy egyre okosodik körülöttünk a lakóház, a munkahely, hiszen az a cél, hogy az embereknek könnyebb legyen elvégezni bizonyos cselekvéseket. A telefon, a televízió, zenelejátszó, mind egyre komplexebb, sokkal többet “tud”, mint eddig. A kikapcsolódás is nagyrészt egy ilyen “kütyü” segítségével történik. Alkalmazásokkal, szoftverekkel és egyéb programokkal játszunk, nézünk meg egy filmet…

Így van ez egy olyan reneszánszát élő játékkal is, mint a póker. A kétezres évek elején a pokeres játékok robbanásszerűen kezdtek el terjedni, az internet és az online pókerszoftverek megjelenésének köszönhetően. Ahogy egyre több és több számítógép, és az internet is elérhetőbbé vált, több millióan ültek le játszani, akik lehet, hogy addig nem is találkoztak vele. A szoftverek egyre fejlődtek, gyorsabbak, interaktívabbak lettek és persze nem csak online, a játéktermekben is volt olyan gép, amelyet „videopoker-nek” is hívtak.

 

Megosztás