Blogzine

72 millió a Sortpad-nek az OTP-Day One Magvető Alaptól

A Genio Studio-ba az OTP-Day One Magvető Alap fektetett be 72 millió forintot, amelyet közösen kezel a PortfoLion Zrt. és a DayOne Capital.

A Genio Studio-ba az OTP-Day One Magvető Alap fektetett be 72 millió forintot, amelyet közösen kezel a PortfoLion Zrt. és a DayOne Capital – tudta meg a Figyelő Online.

A kockázati tőkések hatalmas potenciált látnak a cégben: a startup egy olyan, szinte minden okoseszköz-tulajdonost érintő problémára talált megoldást, amely egy életre száműzheti a telefonunk/tabletünk fotógalériájában uralkodó káoszt.Az igazán ígéretes startupok egyik közös jellemzője, hogy globális problémákat orvosolnak. Ez az állítás okostelefon- és tabletforradalomnak köszönhetően különösen igaz a budapesti székhelyű Genio Studiora, amelynek Sortpad nevű alkalmazása a mobileszközök fotógalériájának gyors és hatékony rendezésére nyújt megoldást. Az app kulcsa a „flick-and-drag” nevű technológia: ennek segítségével a felhasználó a lehető legegyszerűbb módon, ujjának csúsztatásával tudja az általa meghatározott albumokba szortírozni képeit, amelyket meg is tud osztani a Facebookon és a Dropboxon.A cég számos tesztet végzett, ezek alapján 3 perc alatt nagyságrendileg 200 képet tud elrendezni egy ember.Jelentős részben ezen eredményeknek köszönhetően látta elérkezettnek az időt a befektetésre a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Day One Capital; a cégek által kezelt OTP – Day One Magvető Tőkealapból összesen 72 millió forintot fektetett a startupba annak érdekében, hogy az minél előbb megjelenjen a nemzetközi piacokon.

A befektetés időszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy a Sortpad a napokban indította el az iOS rendszerre fejlesztett alkalmazását, a további platformokra optimalizált app várhatóan az elkövetkezendő hónapokban kerül fel a megfelelő online boltokba.

„Hogy mi a Sortpad? Az embereknek végre egy valódi lehetőség emlékeik újraélésére és könnyed rendbetételére, nekünk egy kihívás, hogy megtanuljunk nemzetközi szereplővé válni a világ egyik legélesebb versenyében, a mobil alkalmazások piacán. Ennek az útnak jelentős állomása a Day One és a PortfoLion csatlakozása csapatunkhoz.” – mondta el László Tamás, az appot fejlesztő Genio Studio ügyvezetője.

sortpad111
László Tamás középen, ő mutatja be az appot egy kiállításon.
Megosztás

One thought on “72 millió a Sortpad-nek az OTP-Day One Magvető Alaptól

  • László

    Ez az app már több mint két éve is futotta a PR-köröket világmegváltóként, aztán nem érdekelte a kutyát se. Most meg 72 millát alátolnak? Pláne elnézve a fejlesztő többi appját az AppStoreban (mivel ezt pont nem lehet letölteni…), nagyon úgy tűnik, hogy itt valaki hatalmasat fog bukni.

Comments are closed.