Iwiw pótlő magyar közöségi oldal

Új  szemlélet social médiában: lokálisan szervezkednének

A iWiW bezárásával végleg eltűntek a palettáról a magyar közösségi oldalak, átadva helyüket a nemzetközi óriásoknak. Azonban az idei évvel megérkezett az első lokális közösségépítő oldal, a Miutcánk.hu, melynek nem titkolt célja felpezsdíteni a magyar online közösségek állóvizét.

A Miutcánk.hu fejlesztőcsapata egy olyan világot vizionál, ahol a környékbeliek garázsvásárokkal, közös munkábajárással, grill partikkal, társadalmi felelősségválalással színesítik a környéküket, miközben kölcsönadással és megosztással pénzt és időt spórolnak meg.

index

„Az együttműködésen alapuló gazdaság felé kell mozdulnia a modern világnak” –  tartják az oldal alkotói, ahol a megosztáson alapuló gazdasági elvek érvényesülnek és a fogyasztói társadalom árnyoldalai tompulnak.

Az oldal jelenleg kilenc budapesti tesztkörnyéken működik, ahol napról napra növekszik a felhasználók száma, s már most, az igazi robbanás és beindulás előtt szemmel látható a változás a tagok életében. Ritkán használt, drága szerszámok használatát élvezik a szomszédok; kutyasétáltatók, futók és biciklisek fedeznek fel új környékbeli  barátokat; szomszédok fognak össze, és segítenek a helyi rászorulóknak, miközben fejlesztik, gondozzák környezetüket. A globális online világban élők most lehetőséget és kedvet kaphatnak ahhoz, hogy ismét felfedezzék egymás társaságát. Az internet, ami sokszor eltávolodáshoz és magányhoz vezet, most segítséget nyújt a valós értékek és kapcsolatok felfedezéséhez.

Az oldal használata ingyenes, a regisztráció e-mailhez vagy Facebook profilhoz kötött. A Lenovo által szervezett Motivátor Nagydíj verseny győztes csapata belépéskor két utat kínál jelenleg a felhasználóknak: akik a tesztkörnyékről érkeznek, azonnal megkezdhetik az oldal használatát, míg a többiek azzal a bíztatással találkoznak, hogy hívják meg ismerőseiket, ugyanis harminc fős létszám felett automatikusan náluk is aktiválódik az oldal, ami jelenleg béta verzióban érhető el.

A Miutcánk.hu csapatának célja, egy olyan felhasználói bázis létrehozása, amelynek tagjai könnyűszerrel kihasználnálhatják az oldal adta lehetőségeket és kedvet kaphatnak ahhoz, hogy környékbelieket és barátokat hívjanak meg, tovább erősítve ezáltal az oldal közösségét.

„A Facebook megtanított minket arra, hogyan tartsuk a világ bármely pontján élő barátainkkal kapcsolatot, miközben megosztjuk az életünk apróbb és fontosabb mozzanatait. A Miutcánk.hu arra vállalkozik, hogy megtanítson minket, hogyan kérjünk és adjunk szívességet a szomszédainknak, hogyan támogassuk a környezetünk fejlődését. A Miutcánk.hu egy magyar weboldal, amely összetartásra ösztönöz.” – mondta Szabó Dávid, a Miutcánk.hu ötletgazdája.

Az oldal hosszútávú céljai között szerepel, hogy kiemelt önkéntes társadalmi programok mögé álljon és buzdítsa a felhasználókat a részvételre, miközben folyamatosan bővíti stratégiai partnereinek körét. Aki már most csatlakozik a Miutcánk.hu kibontakozó közösségéhez, részese lehet egy hazai társadalmi változás megszületésének. A fejlesztők nyitottan várják a visszajelzéseket és készek arra, hogy a közösség és közönség igényei szerint alakítsák, fejlesszék tovább az oldalt.

Facebook : https://www.facebook.com/miutcank.hu
Instagram: http://instagram.com/miutcank

2 thoughts on “Iwiw pótlő magyar közöségi oldal

 • 2014. augusztus 28. csütörtök at 21:49
  Permalink

  “Iwiw pótlő magyar közöségi oldal”

  pótlő = vaksi baka a lőgyakorlaton :-)

  Reply
 • 2016. augusztus 18. csütörtök at 11:39
  Permalink

  cool, tegnap lattam a reklamot, sajnos mar nem letezik, most ahogy minden facebookon van, es nekem nincs igy orultem volna ennek, de sajnos altalaba mindenki lemming :)

  Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .