BlogzineRiportok

Csepel Borning – avagy „2” pillanat a születéshez!

„The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why.” – a start-up-nál ez a magasztos „pillanat” akkor következik el, amikor kinyílnak előtte a kapuk. Kapuk, de hová?!

Kapu egy új piachoz. Kapu az új csapathoz.  Kapu egy új kihíváshoz, új emberekhez, akik felhasználják a termékét, kipróbálják a szolgáltatásod. Tehát első lépésként nyisd meg ezt a kaput és ha jó ötleted van, egyből próbáld ki mit tudsz. Ne habozz hát! Nyiss kapukat és próbáld ki ezeket:

– miért akarom megcsinálni ezt az egészet?

– nekem vagy másnak ez miért lesz jó?

tumblr_m4hucegVwX1rwq8p6o1_500

Aztán ha megvagy mindennel, akkor nem kell semmit csinálnod. Mert a dolgok maguktól jönnek. Ahogy valaki kér Téged, hogy adj neki szolgáltatást, úgy Te fogod tudni, hogy neki mit adsz.

tumblr_mfcdxfr5eD1qmhggvo1_500

Mert aztán megcsinálod a start-up-odat! Mondok egy példát magamról… Én most régóta kispályán mozgok, cégeket „oktatok” és próbálok okosakat mondani. De ez nem okés. Mert valójában a cégeknek, egy lényegük van: fejlődni ezerrel!

tumblr_nc1o1fc6nO1tlyynjo1_500

És aztán a fejlődésben valamit mutatni másoknak, ami nincs meg a nagy általános közegben. Például korábban az volt a menő, hogy mobilis, vagy IT-cégeket csinálj. De mostanában azt vettem észre magamon, hogy ipari cégeket csinálok. Olyanokat, akik egy régmúltban gyökereznek. És amikor „innovációs értékláncról” beszélek, akkor akkor az értéklánc alján vannak:

mert gyártanak, mert gyárat csinálnak, mert nehéziparhoz közelítenek, mert szakmunkásokkal dolgoznak, mert termelnek, mert unalmasan gyártnak

Ugye milyen furcsa innen a rózsadombi családi környezetből nézni őket? Mégsincs ez az egész távol!

tumblr_nfbqv33Xhr1sraya7o1_500

 

És hogy ne legyek ennyire misztikus, megadom a kódot, ahhoz, hogy a fentieket miként olvasd? Mert sikerült egy erősebb tranzakciót létrehoznom, ami az ipari szegmensből jön! Méghozzá a leg”hardcore”-abb szektorából: Csepelről!

Mert az utóbbi hónapokban olyan helyen dolgoztam, ahonnan Záboji mester sikítva menekült volna! Ahonnan a Budapest HUB régóta szétporladt volna, mert az ipar messze áll mindentől, ami start-up! És mégis!

Csepel, ahol dolgozom hónapok óta és ahonnan valami ki fog nőni, ami start-up!

_001

csepel_szent_imre_ter_1951_003

 

szoveg2

mo2

 

700px-Csepel-Pannónia-Danuvia-Panni-Tünde..

 

Csepel-Muvek

 

 

 

images (4)
X_2_Csepel_Muvek_polo_000_6834_1

 

Megosztás