Nemzetközi terjeszkedésbe fog a Flight Refund

Megújult és nemzetközi terjeszkedésbe fog a Flight Refund.

A légi utasok jogainak érvényesítésére alapított Flight Refund Kft. európai terjeszkedésbe kezd, miután az első éves kiemelkedően hatékony működésének tapasztalait felhasználva sikeresen átalakította és új pályára állította a hatalmas légi utazói érdeklődést kiváltó tevékenységét.

A Flight Refund Kft., átalakította és újraindította hiánypótló online szolgáltatását, amely komoly fejlődési és növekedési lehetőségek előtt áll a most elindított európai piacokon való terjeszkedésben. Ezen fejlődéséhez nélkülözhetetlen tapasztalatokat gyűjtött az elmúlt időszak 1 éves magyarországi próbaműködése során, amikor sok száz utas kártérítési ügyében járt el.

Ezen eljárások számos esetben igazi kihívások elé állították a Flight Refund speciális jogi és légiipari felkészültséggel bíró szakértői csapatát. A Flight Refund, a Közép és Kelet európai régión belül elsőként, 2012. november 1-én, Magyarországon indított a légi utasok jogainak érvényesítését segítő szolgáltatást. Bármely EU-n belüli légitársaság járatának több mint 3 órás késése, váratlan törlése, vagy a túlfoglaláskor előforduló beszállás megtagadása esetén a Flight Refund átvállalja a kártérítési folyamat lebonyolítását a kárt szenvedett utazótól, akiknek ilyen esetekben kártérítés járhat.

Costa-Rica_Costa_1

Tapasztalatok szerint egy kártérítési igény érvényesítése hosszadalmas jogi és adminisztratív folyamat. Ennek lebonyolítása általában nem egyszerű, és a megfelelő jogi képviselet általában elengedhetetlen. Az utasnak viszont nincs más dolga, mint hogy a www.flight-refund.eu oldalon egy pár perc alatt kitölthető űrlapon a kárigényét bejelentse. A bejelentés és a kártalanítási folyamat az utas részéről kockázatmentes, mivel az utasnak kizárólag sikeres végkimenetel esetén kell sikerdíjat fizetnie. A kártérítés mértéke különböző feltételektől függően, akár 600 euro is lehet utasonként. Ez egy négytagú család esetében akár félmillió forintot is jelenthet, készpénzben.

A fejlesztéseknek köszönhetően az alapítók sikerrel igazoltak le egy légi idegenforgalmi iparági veteránt, Csuhaj Miklóst, aki a társaság ügyvezetője lett. Csuhaj, aki korábban többek között az egyik vezető repülőjegy-foglalási rendszer, a Worldspan Hungary country managere volt, a Flight Refund Kft. vezetőjeként a hároméves európai terjeszkedési stratégia végrehajtásáért felel majd. „A légi utasok jogainak védelme egy méltatlanul mellőzött területe az iparágnak. Nagy örömömre szolgál, hogy egy magyar start-up stratégiai vezetőjeként ilyen fontos cél szolgálatába állíthatom eddigi tapasztalataimat, és hogy ezt a kitűnő és hiánypótló szolgáltatást más európai piacokon is népszerűsíthetem.”- mondta el Csuhaj Miklós a Flight Refund Kft. új ügyvezető igazgatója.

A Flight Refundról:

A 2012-ben alakult Flight Refund célja, hogy az EU-n belül üzemeltetett légitársaságok utasainak jogait – a szükséges jogi és technológiai erőforrásokkal rendelkezve – az érintett légitársaságokkal szemben érvényesítse. A társaság az eddigi alig több mint egy éves magyarországi próbaüzeme során már több száz ügyet képviselt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .