Blogzine

Amit a SZÉP kártya egyenleg felhasználásáról tudni érdemes

Aki rendelkezik Széchenyi Pihenő kártyával, biztosan utána néz annak, hogy a SZÉP kártya egyenlegén lévő összeget mire is használhatja fel. Eredetileg azért hozták létre ezt a béren kívüli juttatási módot, hogy fellendítsék a turizmust.

Az alszámlák neve is beszédes volt, a szállás alszámlán lévő összeget szállásra, a vendéglátás alszámla összegét meleg étkezésre, míg a szabadidő alszámlára érkező juttatás rekreációs tevékenységekre lehetett, és lehet is felhasználni. Ám januárban nagy változás történt a Széchenyi Pihenő kártyákkal, mely az alszámlákat érintette.

Összevonásra kerültek a különböző zsebek, tehát már nem három alszámla van, hanem egyetlenegy, a szállás alszámla. Sokakban fel is merült a kérdés, hogy akkor mostantól csak a szállásra lehet majd elkölteni a kapott összeget? Ez sokak számára nem tűnt túl kedvezőnek, voltak, akik meg is ijedtek, hogy így már nem is éri meg nekik a SZÉP kártya. Aggodalomra azonban nincs ok!

Változott a SZÉP kártya egyenleg felhasználhatósága az alszámlák összevonásával?

Bár a számlák összevonásra kerültek, a felhasználásban nagy változás nem történ, ahogyan az adható összegben sem. Eddig a három alszámla között meghatározott volt a maximálisan adható összeg, vagyis a szállás alszámlára 250.000 Ft, a vendéglátás alszámára 125.000 Ft, míg a szabadidő alszámlára 75.000 Ft kerülhetett évente. Összesen tehát 450.000 Ft kerülhetett a SZÉP kártyára, ez az összeg a zsebek összevonásával sem változott. Most viszont, hogy már csak egyetlen alszámla létezik, szabadon dönthető el, mire is akarjuk a SZÉP kártya egyenlegünkön lévő pénzt elkölteni.

Amire a SZÉP kártya felhasználható

Most, hogy már tudjuk, nem kötnek minket az alszámlák korlátai, fontos, hogy azzal is tisztába legyünk, mire is költhetjük el a SZÉP kártya egyenlegünkön lévő összeget. Egyrészt szálláshely szolgáltatásra. Ez azt jelenti, hogy bármely belföldi szálláshely szolgáltatás szállodában, vendégházban vagy panzióban fizethetünk a SZÉP kártyával, ha az adott szállás elfogadóhely, de utazási irodában is használható komplett utazási csomagajánlatok esetén.
Másrészt vendéglátás szolgáltatásra, tehát ételrendelésre, éttermi és mozgó vendéglátóegységekben, de akár a munkahelyi menzán is. Amire viszont nem használható, az a hideg élelmiszereket árusító helyek, vagyis az élelmiszerboltokban nem fizethetünk velük, csak vendéglátó egységekben.

Harmadrészt rekreációs szolgáltatásokat vehetünk vele igénybe, számos egészségügyi és wellness szolgáltatást, akár fizioterápiás ellátást, munkaterápiát, beszédterápiát, gyógymasszázst, csontkovácsolást, vagy homeopátiás kezelés. Ezen túl azonban számos szabadidős tevékenység is fizethető a SZÉP kártyával, múzeumbelépő, állatkert, előadó-művészeti szolgáltatás, tehát mondjuk színház vagy koncertjegy, vidámpark, de akár edzőterem vagy valamilyen sportolási tevékenység.

Jól látszik tehát, hogy a SZÉP kártya egyenlegünk rengetegféle módon felhasználható, és természetesen az elfogadóhelyek száma is bőséges lehetőséget kínál a számunkra az egész országban. Amennyiben pedig a SZÉP kártya egyenlegünkön lévő összeget szeretnénk tudni, akár telefonon keresztül is lekérdezhetjük,a szükséges telefonszámokat pedig a Telefonszám tudakozó oldalán is megtalálhatjuk.

Megosztás