Blogzine

A Codie is Indiegogo-zni megy

Codie, a gyerekeket programozásra oktató robotjáték ma este közösségi finanszírozási kampányt indít.

A Codie, magyar egy startup vállalkozás, amelynek az a missziója, hogy a gyerekeket megtanítsa a kódolás alapjaira, ma indította a közösségi finanszírozási kampányát az Indiegogo platformon (igg.me/at/codietherobot). A céljuk, hogy olyan robotokat gyártsanak, amik megfoghatóvá és élvezetessé teszik a programozás tanulását.

Codie+app

“Szerintünk a kódolás tanulásának nem kell megállnia a képernyő szélénél. Robotunkkal, Codie-val fejest ugranak egy valódi élménybe, ami interaktív, és emellett tanítja is a gyerekeket”, mondta Lipécz Ádám (képünkön lentebb), a Codie Labs társalapítója és igazgatója.

“Codie-val a gyerekek egyszerűen alkothatnak programokat, és azonnali visszajelzést kapnak azokról a robot reakcióin keresztül. A termékfejlesztés során többször is teszteltük Codie-t iskolások bevonásával, akiket minden alkalommal elbűvölt a robot.”

 adam_lipecz

A cég a kampány alatt 75 ezer dollár összegyűjtését célozza meg. A támogatásból fogják finanszírozni az első gyártási kört, a szállítás tervezett időpontja az idei ősz. A robotok ára 169 dollár, de a korai vásárlók csökkentett áron juthatnak hozzá.

Codie-t az egyedileg kifejlesztett, grafikus programozási nyelvvel lehet vezérelni, amely egy érintőképernyős applikáció segítségével irányítja a robotot. Az intuitív nyelv a robotika kódját akcióblokkokba szervezi. A blokkokat az app interfészén összekötve a gyerekek a billentyűzet használata nélkül tudnak programokat készíteni, lehetővé téve számukra, hogy első programjaikat akár percek alatt megírhassák.

Miután megtanulták az alapokat, a Codie applikáció segítségével a gyerekek fokozatosan olyan bonyolultabb programozási fogalmakat sajátíthatnak el, mint a hurkok és a szubrutinok. Codie egyre komplexebb folyamatokkal ismerteti meg a használóit, együtt fejlődik a gyerekekkel, így folyamatos kihívást nyújt a célközönségének, a 8 és 12 év közötti korosztálynak.

Codie a hagyományos, fából készült játékok melegségét a ma legfejlettebb technológiájával ötvözi. A robot erős, préselt fából készült borítását precíziós lézervágó segítségével alakították ki, a belsejében pedig számos szenzor található, amelyek többek között a sebességet, a gyorsulást és az irányt mérik.

Miközben Codie-val játszanak, a gyerekek jártasságot szereznek a logikus gondolkodásban, és a probléma-megoldási képességük is fejlődik, amely minden technológia alapja. Sok szervezet szerint a programozás az új írástudás. A cég alapítói tovább viszik ezt a mozgalmat azzal, hogy Codie segítségével egészen fiatal gyerekeknél érik el, hogy játszva megtanulják a kódolás alapjait.

“Az alapvető programozási tudás egyre fontosabb lesz, ahogy a technológia fejlődik”, mondta Holló András, a Codie Labs társalapítója és technológiai igazgatója.

“Úgy láttuk, hogy a piacon jelenleg elérhető eszközök csak a felszínt karcolgatták. Codie-val egy olyan platformot készítettünk, amely azzal, hogy a fő programozási elveket játékosan, lépésről lépésre mutatja be, eltünteti a programozás tanulásának unalmasságát.”

Codie részletes jellemzői megtalálhatóak a honlapon: getcodie.com.

A közösségi finanszírozási kampány elérhető az igg.me/at/codietherobot

oldalon.

Megosztás