A Design Terminál friss hírei

Helyzetjelentés a Design Terminál csapatától.

– Dubaiból nemrég hazaért mentorált cégük, a Position, akik a Közel-Kelet legnagyobb szakkiállításán,  a Design Days Dubai-on nagyon jó fogadtatást kaptak.

 

– Kihirdették a 2015-ös mentorprogram tavaszi szemeszterének nyerteseit: hat kreatívipari vállalkozás ingyenesen vesz részt a fél éves szakmai tanácsadáson, ahol a mentorok az iparjogvédelem, az üzletfejlesztés, a márkaépítés és a tőkebevonás területén segítik a résztvevőket.

 

A mentorált cégek:

Do3D (3D nyomtatás), a Dori Tomcsányi (divatmárka), a Paprikum (fűszermalom), a Studio Nomad (bútortervezés) és az AP Faktura (bútorgyártó), November (divatmárka).

 

– Még egy nemzetközi startup siker:  most először öt hazai vállalkozás is részt vett az Amerika egyik legjelentősebb technológiai fesztiválján, a South by Southwest-en (SXSW), ahonnan szintén hazaérkeztek a csapatok és szívesen mesélnek a sikerekről.

 

– Gombold újra! Közép-Európa 2015. pályázatkiírás történt a napokban. Itt tovább bővül a tehetségkutató pályázói köre: idén a visegrádi négyek országain túl Szerbia és Horvátország divattervezői is indulhatnak. (a kiírás alább)

 

Gombold újra! Közép-Európa – Idén már hat ország divattervezői versengenek

gombold-2015

Tovább bővül a Gombold újra! Közép-Európa tehetségkutató pályázói köre: idén a visegrádi négyek országain túl Szerbia és Horvátország divattervezői is indulhatnak a versenyen.

A Design Terminál immár ötödik alkalommal hirdeti meg a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázatot azzal a céllal, hogy a kreatív iparágak területén erősítse a regionális együttműködést, és hogy a feltörekvő közép-európai tervezők a nemzetközi divatipar látóterébe is bekerüljenek. 2015-ben a Design Terminál együttműködő partnere a HIPAVILON Nonprofit Kft.

Az idei év újdonsága, hogy a visegrádi négyek országai – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – mellett, Szerbiával és Horvátországgal bővül a résztvevő országok száma. Magyarország számára hagyományosan fontos a Nyugat-Balkán, melynek európai integrációját is aktívan segíti a magyar diplomácia. Ennek eszközeit egészítheti ki a kreatívipar területén kialakított együttműködés.

A 2015-ös Gombold újra! pályázat témája továbbra is egymás megismerése: jellegzetesen közép-európai ihletésű pályamunkákkal lehet nevezni.

A tavalyi évhez hasonlóan a szervezők most is Öltözék- illetve Kiegészítő kategóriában várják a jelentkezéseket, melynek elbírálásáról egy hatfős nemzetközi zsűri dönt.

„A Czech Fashion Council partnerségének oka, hogy értékeljük és elismerjük a résztvevő országok egyediségét és a közöttünk létrejövő dialógus fontosságát. Ezen felül a Central European Fashion Days egy fontos és remek csatorna a régiós divatipar megismerésére.” – mondta Olo Křížová, a Czech Fashion Council vezetője, a Gombold újra! Közép-Európa cseh zsűritagja.

A verseny során nagy hangsúlyt kapnak a vállalkozói kompetenciák, mely a díjazásban is megmutatkozik: a 10 000 euró értékű „CEFD Visegrád Award” vállalkozásösztönző fődíjat a teljes mezőny legjobban teljesítő tervezői kapják, a szintén 10 000 euró értékű Design Terminál díjat pedig a legjobb magyar tervezője.

A Gombold újra! Közép-Európa pályázat döntője, idén is az őszi Central European Fashion Days keretén belül valósul meg, a hazai és a közép-európai régió tervezőinek nagyszabású divatbemutatói révén.

További információk:

www.gomboldujra.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .