Blogzine

A befektetési kedv élénkülése várható Magyarországon és a régióban

A Dentons globális elnöke, az amerikai Demokrata Párt Országos Bizottságának korábbi elnöke tartja a HVCA budapesti konferenciájának nyitóelőadását.

Június 8-án, Budapesten kerül megrendezésre a „Magántőke, kockázati tőke és vállalati pénzügyek Közép-Kelet-Európában” elnevezésű konferencia a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (HVCA) szervezésében. Az eseményen a világ legnagyobb ügyvédi irodája, a Dentons globális elnöke, egyben az amerikai Demokrata Párt Országos Bizottságának korábbi elnöke, Joe Andrew tart nyitóelőadást a globalizáció közelmúltbeli és aktuális választásokra gyakorolt hatásáról.

A MergerMarket adatai szerint 2015-ben 14,1 milliárd euró értékű befektetés valósult meg a közép-kelet-európai régióban, amely 680 százalékos növekedést jelent 2014-hez képest. A HVCA éves konferenciája az üzleti és a politikai élet, valamint a jogi tanácsadók kiemelt kapcsolatépítő fóruma, ahol a résztvevők megvitatják a kockázati- és magántőke, illetve a vállalatfinanszírozási szektor helyzetét Közép-, Kelet-, illetve Délkelet-Európában egy olyan időszakban, amikor jelentős élénkülés tapasztalható a befektetések területén, Magyarországon és a régióban egyaránt. A konferencián Simor András, az EBRD pénzügyi igazgatója és alelnöke előadásában arról fog beszélni, hogyan szolgálja a magántőke a növekedést az EBRD-régióban. Török Árpád, a TriGránit vezérigazgatója a sikeres TPG-TriGránit ügyletet mutatja be, és a középvállalati tranzakciók piacára jellemző éles versenyről, illetve a határokon átívelő kockázatitőke-tranzakciók sikeréről ad tájékoztatást.

„Örömmel üdvözöljük Joe Andrew-t, aki egyedülálló rálátással rendelkezik a globális és nemzetgazdasági folyamatok metszéspontjában zajló eseményekre” – nyilatkozta Zsembery Levente, a HVCA elnöke és az X-Ventures vezérigazgatója. „Politikai látásmódja és az üzleti és kormányzati vezetőkkel folytatott együttműködése során szerzett tapasztalatai révén egyedülálló betekintést nyújt a befektetések és a vállalatfejlesztési tevékenység összefüggéseibe a fejlődő európai piacgazdaságok szereplői számára is. Az ilyen geopolitikai és makroökonómiai háttérismeret minden – hagyományos és alternatív – befektetőnek hasznos lehet ahhoz, hogy megértse a közeljövőbeli teljesítményeket és az aktuális befektetési környezetet alakító tényezőket.”

„A statisztikák azt mutatják, hogy a kivásárláson alapuló befektetések száma növekszik a régióban – tette hozzá Edward Keller, a konferencia egyik fő támogatója, a Dentons partnere. „Élénkülő aktivitás, ígéretes regionális és magyarországi lehetőségek, valamint számos, kedvező értékelésű befektetési célpont várja a magántőke-befektetőket most, amikor a piac végre elmozdul a ciklus mélypontjáról a valódi értékteremtés irányába.”

 

Megosztás