Blogzine

Tech Week-ről jelentjük

Három magyar startup is részt vesz a New York-i Tech Week-en, az ozonextrade.hu, a reportercommunity.com és a seon.io. Hogyan látják a giga startup konferenciát?

2016. október 12.

A délelőtt folyamán olyan találkozókra került sor, melyek a Tech Week eseményein létrejött kapcsolatok alapján jöttek létre. A Seon egy cyber security konferenciára kapott meghívást a quick pitch eseményen egy nappal korábban, míg a Reporter Community képviselője helyi, a startup ökoszisztémában jártas, meghatározó szereplőkkel találkozott.

39969eae-3a37-47d7-a9f1-3a1609071c0fDélután két konferencia is megrendezésre került, a csapatok kiválaszthatták az őket jobban érdeklő eseményt. A SWARM eseményen egy közösségi iroda vezetője pitch deck készítési és előadási tanácsokat adott a résztvevőknek, valamint általános üzleti stratégiai előadással segítette a résztvevőket.

Ezzel párhuzamosan a ’Lessons from the World’s Most Sucessful Startups’ teltházas eseményen vett részt az OzonExtrade képviselője, ahol a pitch-hez tartozó legfontosabb alapelemeket és technikákat mutatták be.

6157959c-2152-4ac6-99a3-54243ae2de90Ezt követően néhány órányi szabad program keretében ismét egyénileg szervezett találkozókra került sor, a Reporter project helyi angyal és kockázati töke befektetőkkel találkozott, miközben a másik két startup személyre szabott tréningen vettek részt.

Este New York Little Italy negyedében került megrendezésre a Tech Week hivatalos networking eseménye, ahol a másnapi verseny résztvevői kötetlen környezetben ismerkedhetek meg egymás projektjével. Az USA startup kultúrájának megfelelően egy ilyen eseményen a kapcsolatépítés és a nyitott networking nagyon könnyű, mindenki, szinte minden projekt ötletre, előrehaladásra nagyon fogékony és nyitott.

2016. október 13.

4baf0e1f-9a56-4296-9cb8-252175207d82Ezen a napon került megrendezésre az egész napos Tech Week Expo és ennek kísérőrendezvénye a Launch Startup verseny. Mindhárom startup bekerült abba a körbe, akik az expótól elkülönülten, önálló standon adhatták elő az érdeklődőknek projektjeiket.  A verseny szabályzata szerint a zsűri tagjai is látogatóként érkeztek meg a standokhoz, és tettek fel egyszerűbb és bonyolultabb kérdéseket a résztvevő 43 döntőbe jutott startupnak. A magyar startupok számos interjút adtak a New York-i média képviselőinek, illetve a verseny szervezői is felkeresték a standokat.  Mivel a hazai startupok képviselői egyedül vettek részt az expo-n és az egész napos versenyen, komoly erőfeszítést és kitartást igényelt a pitch akár százszori elmondása a reggel 9-től délután 4-ig tartó versenyen. Végül a döntőbe 5 New Yorki startup került be, akik közül a Cucumbertony nyert.

A hosszú versenynapot követően az Entrepreneur Raundtable 99 rendezvényre mentek át a hazai startupok, a Microsoft Time Square-i irodájába.  Itt kockázati tőkebefektetőkkel és New York-i startupokkal került sor találkozókra, már jóval lazább körülmények között, mint a napközbeni versenyen, hagyományos könnyű vacsora keretében a város világszerte ismert óriáskivetítőkkel teli főterén található exclusive helyszínen.

A képeket a Reportercommunity.com, a konferenciáról tudósító magyar startup biztosította.

Megosztás