Blogzine

Magyar startuppal együttműködve hirdet versenyt diákoknak a KPMG

Hogyan segítheti a kreativitás a tanácsadói szakma megújulását – ennek szellemében indít kampányt egyetemisták körében a KPMG szakmai szolgáltató társaság. A diákok egy online felületen küldheti be innovatív ötleteiket, amelyek közül a legjobbakat később egy workshop keretében a cég tapasztalt szakembereivel fejleszthetik tovább.  

Az új generáció megszólítására és bevonására, innovatív és kreatív erejének mozgósítására és az együttgondolkodásra a KPMG egy magyar gyökerű globális startup céggel, a Be-novative- val lépett partnerségre, ők biztosítják a kampány innovációs platformját.

Két magyar és egy angol nyelvű témát hirdetnek meg a Be-novative webes platformján, ahol a hallgatók egymással együttműködve és versengve tudnak ötleteket és koncepciókat beküldeni, és azokat értékelni. A témák azt járják körül, milyen lesz a tanácsadói szakma jövője, miként formálhatják a piacot a modern technológiák, és mit tanulhatnak a cégvezetők az egyetemistáktól.

Az online ötletbörze mellett öt egyetemi gazdasági karon is lesznek élő rendezvények októberben. A legjobb koncepciók beküldői végül egy szakmai napon a KPMG tapasztalt munkatársaival is találkozhatnak, ahol egy hackathon formájában a legátütőbb ötleteket közösen fejleszthetik tovább.

„Számunkra a gondolkodás és az ötletek jelentik a fejlődést, melyhez felkészült, kreatív és kihívásokat kedvelő pályakezdőket keresünk. Ehhez kínál kiváló platformot a Be-novative dinamikus és professzionális csapata, akik több innovációs projektben is együttműködő partnereink. A KPMG várja a tehetséges fiatalokat, akik érzik magukban a motivációt, hogy kreatív, innovatív ötleteikkel formálják a tanácsadói szektort. Ötletversenyünk október 19-ig tart.” – hangsúlyozta Emri Zsuzsanna, a KPMG HR-igazgatója.

„Módszertanunk arra a tudományos felismerésre épít, hogy az innováció legfontosabb sikertényezője a kreativitás és a kollaboráció. Számos iparágban segítettünk nagyvállalatoknak áttörést elérni ezen a téren: a KPMG tervei így egyszerre izgalmasak és összhangban vannak azon vállalati innovációs átalakulási folyamatokkal, amiket az egész világon látunk végbemenni ügyfeleinknél.” – mondta Várnagy Priszcilla, a Be-novative vezérigazgatója.

Megosztás