Blogzine

SmartCommerce: e-kereskedelmi tanácsadó részleg a Virgónál

SmartCommerce Consulting néven e-kereskedelmi tanácsadó divíziót hozott létre a Virgo Systems és Kis Ervin Egon. Az új formáció célja, hogy stratégiai és üzletfejlesztési tanácsadást nyújtson elsősorban e-kereskedelmi vagy e-szolgáltatások fejlesztésében érdekelt cégek számára.

Az online értékesítés az egyik legdinamikusabban gyarapodó kiskereskedelemi ágazat a fejlett világ valamennyi piacán, így hazánkban is. Júniusban nyilvánosságra hozott adatok szerint a tavalyi évben a hazai e-commerce forgalom elérte a rekordnak számító 319 milliárd forintot, ami a teljes magyar retail szektor 4,1%-a. Az e-commerce területen már eddig is jelentős tapasztalatokkal rendelkező Virgo Systems a nemzetközi trendekhez igazodva tovább erősíti jelenlétét ebben a piaci szegmensben.

A SmartCommerce Consulting néven létrehozott e-kereskedelmi tanácsadó divízió vezetője Kis Ervin Egon, aki sok éves gyakorlattal rendelkezik ezen a területen. Az új egység alapvető célja, hogy stratégiai és üzletfejlesztési tanácsadást nyújtson mindazok számára, akik szeretnének eredményeket elérni az online gazdaság, e-kereskedelem, e-szolgáltatások terén.

„A Virgo célja, hogy megerősítse szerepét az e-commerce piacon” – nyilatkozta Gordon Ákos, a Virgo Systems kereskedelmi igazgatója. – ”Ennek egyik fontos eleme egy olyan tanácsadó üzletág létrehozása, amely nemcsak informatikailag, hanem üzleti tanácsadással is segíti a megrendelőket. Kis Ervin Egonnal hosszú ideje aktív üzleti, szakmai kapcsolatban állunk, így evidens volt, hogy egy ilyen üzletág létrehozásában az ő szakértelmére számítsunk.”

Kis Ervin Egon, a SmartCommerce divízió vezetője elmondta: „Az elmúlt években kinőttem a független tanácsadói szerep lehetőségeit, sokkal kevesebb munkát tudtam elvállalni, mint amennyivel megkerestek. Az új tanácsadói üzletág építésével lehetővé válik számomra, hogy csak a legnagyobb hozzáadott-értékű feladatokkal foglalkozzak, miközben a sales, adminisztráció és egyéb, nem tanácsadói feladatokat a Virgo profi csapata oldja meg.”

Megosztás