Blogzine

Mit ér pár nap New Yorkban?

Magyar startupok is részt vettek s Tech Week konferencián, és sikeresen építették nemzetközi kapcsolatrendszerüket.

6157959c-2152-4ac6-99a3-54243ae2de902016.10.14: A Wall Street híres bikájával szemben levő épületben találkoztak a magyar startupok a Venture Out startup tréningeket és accelerator programokat szervező céggel, akik az általános egy hetes training programjuknak egy naposra tömörített változatát tartották meg a startupoknak. Az egész napos training elején a pitch deck és a kockázati tőke elvárásainak megfelelő üzleti terv többféle verzióit mutatta be a Venture Out vezetője, jo gyakorlatokkal és példákkal alátámasztva a dokumentumtípusokat.
> Ezt követően a cég designnel foglalkozó munkatársa a magyar startupok honlapjait, logóját, web2 felületeit, videóit vette elő, es adott ezekkel kapcsolatban személyre szabott tanácsokat A következő szakaszban a cég két jogi szakértője tartott előadást az amerikai és az európai jogi szabályozás eltéréseiről, valamint a cégalapítással összefüggő kérdésekről.

Délután a cég 4 szakértője egyesével ült le a házi startupokkal, minden pitchet egyesével hallgattak meg, és 4 különböző nézőpontból kaptunk javaslatokat a tartalomra, a pitchek kivitelére, az előadásmódra, valamint az alátámasztó üzleti tervekre vonatkozóan. Késő délután befektetők érkeztek, akiknek bemutathattuk elképzeléseinket, és a későbbiekben meg is küldjük befektetési anyagainkat.

Ez a nap talán a legtöbb tapasztalatot jelentette a startupoknak, hiszen több területen valóban expertektől kaptunk jól használható tanácsokat. Este sor került még a Tech Week záró eseményére , ami már kötetlen formában zajlott, es szinte mindenki személyesen ismerte a hazai csapatot.

2016. 10.15:
7d726c71-5061-4a25-aab0-54f6a23496b9Ezen a napon azokra a megbeszélésekre került sor, amelyeket a startupok a hét folyamán egyeztettek a kint megismert partnerekkel, illetve az Expo-n bejelentkezett látogatókkal. Az OzonExtrade és a Seon  üzletember találkozón vett részt, míg a Reporter Philadelphiában a Temple University marketing és kommunikációs konferenciáján vett részt. Itt azontúl, hogy bemutatásra került az alkalmazás és az e-Market weblap, a New York Times és a Wall Street Journal előadó képviselői jelezték, hogy részt vennének a Reporter decemberig tartó teszt programjában. A Guardian, a National Geographic, valamint a szervező egyetem a jövő hét folyamán meg egyeztet a Reporterrel a bekapcsolódásról.

Megosztás