Blogzine

LED gyártást hoz Magyarországra a GE Lighting

De nem csak az előállítást, hanem egy LED Kiválósági Központot is Nagykanizsára telepítik.
A GE Fényforrás bejelentette, hogy nagykanizsai gyárában nyitja meg európai LED Kiválósági Központját. A beruházás célja, hogy a GE Lighting a jövőben is megfelelhessen a legmagasabb piaci igényeknek, valamint hogy tovább bővítse gyártókapacitását. A magyar központból az európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) régió piacait látják majd el.

A GE Fényforrás üzletága továbbra is elkötelezett Magyarország iránt, ennek legújabb bizonyítéka az új Európai LED Kiválósági Központ hazai megvalósítása. Amióta 1989-ben megvásárolta a Tungsram részvényeinek többségét, a GE folyamatosan befektet a magyarországi fényforrásgyártásba és a technológiai fejlesztésekbe. A GE Fényforrás üzletága hat gyárat üzemeltet Magyarországon, emellett Budapesten működik az üzletág európai, közel-keleti és afrikai (EMEA) regionális üzleti központja, regionális bemutató-, valamint Globális Technológiai Központja, ahol magyar mérnökök fejlesztik a jövő fényforrásait.

Az új LED Kiválósági Központban négy LED terméktípussal indul el a termelés. A nagykanizsai gyár kínálata a legújabb, a hagyományos fénycsöves világítás kiváltására alkalmas mennyezetbe illesztett és függesztett oldal megvilágítású (Edge-lit) LED lámpatestekkel, hagyományos fényforrásokat leváltó LED lámpákkal, valamint a kültéri, városi közvilágításhoz kifejlesztett lámpacsaládokkal bővül. A megoldásokat elsősorban az európai, közel-keleti és afrikai régióban értékesítik majd, de egyes termékek a világpiacra is kikerülhetnek.

„Pont 50 éve, hogy a GE egyik mérnöke feltalálta az első, gyakorlatban használható fénykibocsátó diódát. A GE Fényforrás üzletága azóta is folyamatosan azért dolgozik, hogy a legmodernebb, a legmagasabb elvárásoknak is megfelelő LED technológiákat kínálja megrendelőinek” – mondta Phil Marshall, a GE Fényforrás üzletága regionális elnök-vezérigazgatója. „Legújabb beruházásunknak köszönhetően minden szükséges technológiai ismeret, valamint egy átfogó LED portfolió is rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy részt vehessünk látványos, példaértékű közvilágítási projektekben. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy energiahatékony világítástechnikai megoldásainkkal segítsük a városokat, országokat az Európai Bizottság 20-20-20 kezdeményezésének megvalósításában.”

A világítástechnika legújabb forradalmát megtestesítő LED lámpák a hagyományos fényforrásokhoz képest akár 80 százalékos energia-megtakarítást és hússzor hosszabb élettartamot kínálnak. Az üzemeltetési előnyök mellett a technológia esztétikai szempontból is áttörést jelent az építészetben és a kereskedelemben.

Magyarország nem csupán a GE Fényforrás üzletágának régiós központja, a vállalat számos új világítástechnikai megoldást is hazánkban mutatott be először. A GE több sikeres projektet hajtott végre, jelentős szerepe volt például a Parlament épületének új külső és díszvilágításában, az Erzsébet-híd világítási rendszerének korszerűsítésében, valamint a budai rakparton bevezetett, a közbiztonságot növelő új közvilágítás megalkotásában.

A GE Fényforrás üzletága többek között Budapest és a spanyol Motril város önkormányzatának is segített az energiafogyasztás és a kapcsolódó költségek csökkentésében, ráadásul új közvilágítási megoldásaival a közbiztonság javításához is hozzájárult. A vállalat segítséget nyújt a fenntartható városok kialakításában és szívesen részt vesz további dísz- és közvilágítási projektekben, ezzel is hozzájárulva az életminőség javításához.

A GE Fényforrás üzletága 5 magyar városban 6 fényforrás- és alkatrészgyárat működtet. Budapesten van az üzletág regionális üzleti és Globális Technológiai Központja is, ahol már 50 mérnök dolgozik a jövő LED megoldásain. Az üzletág több mint 6 000, a GE összesen mintegy 12 000 embert foglalkoztat Magyarországon.

Megosztás