Kereskedelmi együttműködést jelentett be a Balabit és az amerikai Lieberman Software Corporation

A két vállalat termékeinek technológiai integrációja révén egy minden eddiginél fejlettebb hozzáférés menedzsment megoldás kerül a piacra.

A Balabit és a Lieberman Software Corporation globális kereskedelmi és marketing együttműködés érdekében kötött stratégiai szövetséget. A megállapodás értelmében a Balabit és viszonteladói partnerhálózata fogja értékesíteni a két cég Privileged Access Management Platform-ját, mely a Balabit Shell Control Box nevű felhasználói tevékenység-felügyeleti megoldását (Privileged Activity Monitoring – PAM) és a Lieberman Software által fejlesztett jelszómenedzsment (Privileged Identity Management – PIM) megoldást az Enterprise Random Password Manager-t integrálja. Az értékesítés mellett a közös megoldás terméktámogatási szolgáltatásait is a Balabit látja el a jövőben.

Az integrált technológiát kifejezetten azoknak a nagyvállalatoknak ajánlják, amelyeknek szigorú compliance regulációknak és belső biztonsági szabályozásoknak kell megfelelnie, kontrollálni szeretnék a rendszeradminisztrátorokat és ourtsource partnereket, valamint hatékony eszközökkel kívánják támogatni az incidensek kivizsgálását.

„A kiemelt jogosultságú felhasználók menedzsmentjének piaca változik. Annak ellenére, hogy a hagyományos funkciók, mint a jelszókezelés továbbra is fontosnak számítanak, a fókusz egyre inkább a munkafolyamatok monitorozása és elemzése irányába tolódik. A Balabit és a Lieberman közös megoldása képes mind a hagyományos, mind az új igényeknek megfelelni a felhasználó menedzsment területén.” – mondta el Martin Kuppinger a KuppingerCole nevű elemzőcég alapítója és vezető elemzője.

„A Shell Control Box és az ERPM egyaránt vezető termékek a saját piacukon, de egyre gyakrabban találkozunk olyan ügyféligénnyel, mely során jelszómenedzsment, hozzáférés kontroll és tevékenység monitoring funkciókat egyszerre megvalósító eszközt keresnek a felhasználók. A Balabit és a Lieberman együttműködése révén képessé válunk olyan megoldást kínálni ügyfeleinknek, mely a legerősebb technológiákat ötvözi ezen a piacon. Mindezt úgy, hogy egy teljesen integrált out-of-the-box terméket és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat is egy helyről vásárolhatják meg ügyfeleink.” – árulta el Györkő Zoltán a Balabit társalapítója és ügyvezető igazgatója.

„Komplex informatikai infrastruktúrát üzemeltető pénzügyi szolgáltatóként számos helyi szabályozásnak és nemzetközi követelménynek kell megfelelnünk, mint például a PCI DSS és a COBIT. Annak érdekében, hogy ezek szigorú előírásainak megfelelhessünk kontrollálnunk és monitoroznunk kell a rendszeradminisztrátoraink és az infrastruktúránkhoz hozzáféréssel rendelkező külső IT szolgáltatók aktivitásait. Ezért választottuk a Balabit és a Lieberman integrált megoldását. A termék segítségével a munkafolyamatok akadályozása nélkül váltunk képessé biztonságossá tenni a kiemelt jogosultságú felhasználók jelszavait és nyomon követni az ezekkel végzett tevékenységeket.” – mondta el Murat Cihan, a most megjelent megoldást elsők között bevezető Albaraka Turk informatikai biztonsági vezetője.

A Balabit és a Lieberman által kínált Privileged Access Management Platform főbb tulajdonságai:

  • Helyben telepített vagy felhőben futó szerverek, munkaállomások, adatbázisok és alkalmazások hitelesítési adatainak biztonságos menedzsmentje
  • A magas kockázatú felhasználók és külső partnerek távoli hozzáféréseinek kontrollálása és monitorozása
  • Az IT rendszerekben végzet kiemelt jogosultságú felhasználói aktivitások rögzítése és auditálása
  • A jelszavak bizalmasságának védelme
  • Gyorsabb incidens felderítés és reagálás
  • A helyi és nemzetközi jogszabályi előírásoknak való megfelelés támogatása

Az integrált Privileged Access Management Platform az IT-biztonsági megoldások egy olyan csomagja, amely privileged identity management, access control és session monitoring eszközöket tartalmaz. Képes automatizált és biztonságos szolgáltatást nyújtani a kiemelt jogosultságú felhasználók tevékenységének teljes menedzsmentjéhez. Kulcsrakész, integrált megoldásként gyorsabb üzembehelyezést tesz lehetővé, ami nem tart hosszú hónapokig, így alacsonyabb költségeket és magasabb megtérülést eredményezve.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .