Csatlakoztunk az InnoEnergy HUB hálózathoz

Magyarország is csatlakozott az InnoEnergy HUB hálózathoz, miután az EH Invest Zrt. nyerte el Európa vezető fenntarthatósági vállalatának pályázatát, mely által hazánkban is létrejön az ökoszisztémák összekapcsolására szolgáló InnoEnergy HUB.

A hálózat legfőbb célja összekötni az energetikai iparág innovatív szereplőit, illetve különböző szolgálatásokkal segíteni a startup vállalkozásokat és KKV-kat nemzetközi piacokra jutni. Az InnoEnergy HUB Hungary 2017. aug. 30-án kezdte meg működését.

Az InnoEnergy HUB-ok elsődleges feladata az ígéretes, fenntarthatósággal, illetve energetikával foglalkozó vállalkozási ötletek a felkutatása és támogatása. Ezen felül fontos szerepet tölt be a különböző iparági szereplők, befektetők bevonása, illetve mentori programok szervezése az InnoEnergy közösség tagjainak számára.

„Az energetika területe nem a legkönnyebb iparága a startup vállalkozásoknak, ezért fontos, hogy megfelelő támogatást, kapcsolati hálót és minél előbbi globális validációt kapjanak az ezen a területen induló vállalkozások. Az EH Invest az InnoEnergy partnereivel, illetve hazai nagyvállalatokkal, egyetemekkel, kutatóintézetekkel együttműködve alakítja ki azt az ágazati közösséget mely hatékonyan tudja támogatni az energetikai vállalkozások nemzetközi piacra jutását.” – Mondta el Kovács Zsolt, az EH Invest ügyvezetője.

A mostani bővüléssel már 13 országban működő InnoEnergy HUB-ok célja egy olyan hálózat felépítése, mely összekapcsolja a régiós innovációs közösségeket, valamint szolgáltatásokat nyújt a helyi energetikai, fenntarthatósági startup vállalkozások számára.

„Az InnoEnergy iparági befektetőként az innováció bármely szakaszában lévő vállalkozás számára nyújt szolgáltatásokat: startupok számára hazai és nemzetközi akcelerációt és inkubációt, KKV-k számára a nemzetközi terjeszkedést segítő finanszírozást és mentorálást, egyetemek, kutatóintézetek és vállalatok számára nemzetközi együttműködésben végezhető termékfejlesztésre fordítható befektetési forrásokat és üzleti támogatást. Az egyetemisták 12 külföldi egyetemen és 3 üzleti iskolában végezhetik ösztöndíjjal mesterfokú tanulmányaikat az InnoEnergy képzésein.” – fejtette ki Dervalics Ákos, az InnoEnergy HUB Hungary menedzsere.

Az InnoEnergy PowerUp! energiaipari startup versenyére a jelentkezési határidőig Közép-és Kelet Európából közel 200 csapat,

hazánkból pedig 22 vállalkozás jelentkezett.

A magyarországi elődöntőt 2017. október 17-én Budapesten rendezik. Budapest nem csak a regionális, de a nemzetközi nagy döntőnek is helyet ad idén novemberben.

Az EH Invest-ről

Az EH Invest célja (EHI), hogy a nemzetközi jó gyakorlatok alapján Magyarországra elsőként ültessen át olyan egyetem bázisú inkubációs modellt, amely a hazai környezetben hosszú távon sikeresen és fenntarthatóan képes működni. Az EHI inkubációs programja olyan innovációs projektfelhordó rendszert kíván felállítani, amely hosszú távon képes felszínre hozni és hatékony eszközökkel támogatni a hazai egyetemek, kutató központok mindeddig kihasználatlan innovációs üzleti potenciálját.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .