Blogzine

Sereghajtó a magyar fintech, még a 2 milliós Szlovéniában is nagyobb a piac, mint nálunk

A magyar startupok életét nem segíti, hogy alig van magyar nagyvállalat. Eközben a régiónk jól teljesít, pörög a fintech ipar – érdemes lehet a magyar startupoknak is inkább cseh vagy román megrendelőket keresni.

Se szeri, se száma az olyan hurra-optimista elképzeléseknek, hogy Budapest akár régiós vagy európai startup központ is lehet. Persze ilyen cikkeket szinte minden európai vagy akármilyen fővárossal kapcsolatban is lehet olvasni. Kijózanító azonban az alábbi térkép, ami azt gyűjtötte össze, hogy mekkora a fintech megoldások piaca az egyes közép-európai országokban:

Forrás: https://nestholma.com/blog/eastern-europe-the-next-leading-market-in-fintech/Csupán a bolgár piac kisebb a magyarnál, a jóval kisebb lakosságú Szlovákia, Szlovénia és Horvátország is előttünk jár. Csehországban a piac mérete jóval duplája a magyarnak.

Eközben azért jó példák is akadnak: a témában megjelent angol nyelvű cikk kiemeli, hogy az OTP egy kifejezetten innovatív bank, ami szereti az újdonságokat is, és az ügyfelei is nyitottak rá.

További érdekességek a Deloitte közép-európai térségről szól fintech elemzésében olvashatók.

 

 

Megosztás