Blogzine

Tovább növekszik a Prezi: 100 millió felhasználó, saját irodaház San Franciscoban és új CFO

A cég a 9-ik születésnapján jelentette be a híreket. Elérte 100 milliomodik felhasználóját a Prezi, a Magyarországról indult prezentációs szoftver.

A cég mindezt a 9-ik születésnapján jelentette be, ahogyan azt is, hogy az amerikai növekedés eredményeként új, önálló irodáházba költöznek San Franciscoban és új CFO segíti a cég további növekedését.

A Prezi  most ünnepli 9-ik születésnapját, a prezi.com oldal ugyanis 2009. áprilisában indult el. Ezalatt 100 millió felhasználó regisztrálta magát az oldalon, az ott keszült előadásokat pedig eddig 3,5 milliárdszor nézték meg. A prezi alapvető koncepciója a zoomolás volt, amelyik lehetővé tette, hogy lineráisan elmesélt történetek helyett, a térben lehessen előadást tartani felfedve ezzel a dolgok közötti összefüggéseket is. Az egy évvel ezelőtt megjelent Prezi Next pedig már párbeszéd alapú előadásokat tesz lehetővé.

A 100 millió felhasználó elérésével egyidőben a Prezi új amerikai irodát is nyit..Az új székházat az a Gensler nevű cég tervezte, amelyik a Facebook és az Instagram San Francisco-i irodáját is építette. A Prezinek -az első lakásirodáját leszámítva, amikor Árvai Péter nappalijából dolgoztak- a mostani az 5-ik irodája San Franciscoban. Eddig azonban más cégekkel közösen béreltek egyre nagyobb és nagyobb tereket egy-egy épületen belül.

“A Prezi nagyot nőtt az elmúlt években mind a felhasználói mind a munkavállalói számát tekintve ” – mondta Árvai Péter, a Prezi társ-alapítója és vezérigazgatója. “De változás van a menedzsmentben is. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy új pénzügyi igazgató (CFO) érkezett a Prezihez. Narayan Menon olyan cégeknél szerzett tapasztalatot pénzügyi stratégia megtervezésében és végrehajtásában, mint a Microsoft, a Cisco vagy a Skype. Tudása nagy segítség lesz abban, hogy elérjük a következő szintet a növekedésben.” – tette hozzá.

Narayan Menonnak, aki mostantól a San Franciscoból felügyeli a Prezi pénzügyeit több mint 20 éves tapasztalata van Fortune 50 illetve SaaS cégek vezetésében

Megosztás