Lépj startupoddal a nemzetközi piacra!

2018. június 5-én mutatkozott be a Startup Campus Global Program. A decentralizált inkubátor hálózat célja, hogy az egész világot átfogó szervezetként segítse az érettebb startupok nemzetközi piacra lepését. A globális programban Budapest mellett, olyan városok szerepelnek mint London, Berlin, Hong Kong, Szingapúr, Chengdu és Shenzhen, és további európai és tengerentúli állomások indulása várható.

A globális program minden városban helyi szakmai csapattal és partnerhálózattal az adott ökoszisztéma három meghatározó iparágára, technológiájára fókuszál és helyismereti előnyei mellett lokális jelenlétet biztosít a startupok számára. A bázisok legfőbb feladata, hogy a programban résztvevő cégeknek személyre szabottan segítsék a külföldi piacra lepést, különös hangsúlyt fektetve az adott ökoszisztémába való bekapcsolásukra, a növekedéshez elengedhetetlen helyi befektetési és értékesítési, valamint releváns partner hálózat bevonása által.

“A gyors hal megeszi a nagy halat! Ez a programunk egyik alap állítása. A globális hálózattal célunk felgyorsítani az innovatív vállalkozások nemzetközi validációját, piac szerzését. Az innovációs versenyben az egyik legfontosabb az idő és az időzítés. Programunkkal a startupok számára szeretnénk egy gyorsító pályát biztosítani és segíteni őket a globális versenybe való bekapcsolódásra.” – mondta el Kovács Zsolt, a programot létrehozó Enteprise Hungary ügyvezetője.

A Startup Campus Global helyszínei és iparági fókuszai:
Berlin – Fintech, E-commerce, LifeSciences, Industry 4.0
Budapest – FinTech, CleanTech, E-Commerce
Chengdu – LifeSciences, Agri-Food Tech, Gaming
Hong Kong – Fintech, SmartCity, Blockchain
London – Fintech, CleanTech, Life Sciences
Shenzhen – SmartCity, LifeSciences, CleanTech / Energy
Szingapúr – FinTech, Big Data, IoT

A Startup Campus Global két fő programja – a három lépcsős Soft-Landing Program, valamint a Business Validation Tour, – dedikált megoldást nyújtanak azokra a problémákra, amikkel egy startup a nemzetközi piacra lépés során szembesülhet. A programok legfőbb célja, hogy a különböző piacok és startup ökoszisztémák között hidakat építsen, valamint megkönnyítse startupok globális növekedését.

A jelentkezés mindegyik helyszínre nyitott: https://www.f6s.com/startupcampusglobalincubationprogram
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=EC7iX8DcMhg
 http://www.scglobal.co.uk/

A Startup Campus Global három lépcsős programja:
A három lépcsős Soft-Landing Program célja, hogy segítse az érettebb startupok globális piacra lépését. Az első lépés a piac kiválasztására, elemzésére fókuszál a startup kompetenciái alapján. A második lépcső (min. 3 hónap) a piaci validációról szól és az adott ökoszisztéma kulcs szereplőivel, partnerekkel való kapcsolat felvételt segíti. Az utolsó lépcső, a business development (min. 9 hónap) célja, hogy az adott országba való belepés és működés optimális körülményeit megteremtse. Ez magába foglalja a szakmai network bővítését, értékesítést, és finanszírozási lehetőségek bevonását, ekkor már az adott ország üzleti entitásaként.

A Business Validation Tour, egy fókuszált, gyors program, amely előre megszervezett találkozók segítségével mutatja be a az adott ökoszisztémát és annak fontosabb szereplőit, potenciális üzleti partnereket. A program Európán belül 3, Ázsiába való utazás esetén 7 napos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .