Külföld

A Google felhő belseje

Eddig sosem látott fotókat és videókat tettek közé adatközpontjukról.

A nagyközönség elől eddig elzárt hatalmas központjait mutatja be, tette bejárhatóvá online a Google, az alábbi videó igen szemléletes:

Itt lakik az internet: a most bemutatott, és ezekhez hasonló központok működtetik a Google szolgáltatásait: ezek gondoskodnak 24 óra alatt több mint 3 milliárd keresés, 425 millió Gmail felhasználó, a havonta 4 milliárd órányi YouTube videó lejátszása és sok más feladat ellátásáról. A “felhőt”, a felhasználók helyett, a tőlük messze lévő számítógépeken elvégzett feladatok mögött álló berendezést tette most kézzelfoghatóvá fotó- és videosorozatával a cég. Fotók itt nézegethetők!

Ezek a szuperszámítógépek szolgálják ki a laptopok, mobiltelefonok és tabletek használóinak millióit világszerte, akik az internetet hívják segítségül napi teendőik intézéséhez, vagy éppen munkájukhoz, tanuláshoz, szórakozáshoz, kikapcsolódáshoz.

A Google a most fényképeken bemutatott központokat rendkívül szigorúan őrzi, elsődleges prioritásként az adatok biztonságát kezeli. Még ezekkel a létesítményekkel együtt is, melyek a világ egyik legerősebb hálózatát alkotják, a Google olyan környezetbarát technológiákat is mindinkább alkalmaz, illetve olyan különleges kezdeményezésekbe fektet be, hogy összességében környezeti hatása, ökológiai lábnyoma kisebb mint nulla, köszönhetően főként a széndioxidkibocsátás ellentételezésének. Erről további infó itt.

 

Megosztás