Blogzine

Forradalmasítja a Red Bull Air Race élményét a Microsoft HoloLens

A világ egyik legnépszerűbb és leglátványosabb technikai sportját, a Red Bull Air Race-t is forradalmasítja a Microsoft HoloLens.

A technológia eddig a háromdimenziós tervezést és a modellezést helyezte teljesen új alapokra, ám most a látványos technikai sportokat is új szintre emeli a Microsoft szemüvegként viselhető holografikus digitális eszköze. A versenyzők teljesítményének valós idejű összehasonlítását, amit eddig csak otthon, a televízió képernyőjén élvezhettek a tévénézők, a Microsoft HoloLens FlightDeck nevű alkalmazásának köszönhetően immár a helyszínen is elérhető.

A HoloLens-re kifejlesztett Flight Deck applikációval a készülék üvegén keresztül követhetjük az éppen zajló eseményeket, a valós képre a hologram technológiát alkalmazva rávetítenek egy virtuálisan előállított képet is, így az aktuális futammal egyidőben azt is láthatjuk, hogy ugyanazon a pályán milyen teljesítményt produkáltak a korábban repülő versenyzők – pont úgy, mintha fej fej mellett versenyeznének a pilóták.

A Red Bull Air Race élmény elérhető és megtekinthető a rövid videón.

„A HoloLens segítségével a digitális valóság egy újabb szeglete vált elérhetővé: olyan lehetőségeket nyitunk meg ügyfeleink előtt, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak” – nyilatkozta Szentkuti Gabriella, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója.

Megosztás