Blogzine

Kriptovaluták és az innováció – egy svájci szakértő Budapesten

– A Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület és a Magyar Közgazdasági Társaság meghívására kedden „Kriptovaluták, fintech és befektetések egy svájci üzletasszony szemével” címmel Dr. Barbara Lang, a svájci Kriptovölgy neves szakértője előadást tart a két szervezet tagjainak és partnereinek. Az előadás videofelvétele jövő héttől megtekinthető a Nők/Üzlet/Angyalok egyesület YouTube csatornáján.

Dr. Barbara Lang, a kripto-, és biotechnológiákra szakosodott, svájci székhelyű InnoExc ügyvezető partnere október 30-án, kedden, kora délután előadást tart és azt követően kerekasztal beszélgetésen vesz részt Budapesten, az Eiffel Palace Irodaházban, a Magyar Közgazdasági Társaság közösségi terében. Előadásának címe a „Kriptovaluták, fintech (pénzügyi innováció) és befektetések egy svájci üzletasszony szemével”

Dr. Barbara Lang idén júniusban, az európai üzleti angyalbefektetőket tömörítő szervezet, az EBAN éves konferenciájának egyik vezérszónoka volt Szófiában. Itt találkozott, a rendezvényen szintén előadó Szabó Eszterrel, a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület elnökével, és fogadta el az elnök asszony meghívását egy budapesti előadás megtartására. A meghíváshoz csatlakozott Magyar Közgazdasági Társaság is..

Mint ismeretes, a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület elkötelezett abban, hogy a közép- és kelet-európai térségben a – férfiakkal együttműködésben -, akár a világpiacra törő vállalkozóként, akár üzleti angyalbefektetőként minél több nő vegyen részt az innovációs döntéshozásban. A meghívás elfogadásával az előadó azt is kifejezte, hogy támogatja a magyarországi alapítású, de régiós tevékenységet folytató Egyesület törekvéseit.

A svájci Kriptovölgy egyik szakértőjének angol nyelvű előadásán szó esik majd a mostanra már 10 éves Bitcoin-ról. Az előadó kitér arra is, hogy a kriptovaluták milyen szerepet töltenek be a befektetések globális trendjében, és mi várható ezen a téren a jövőben. Szó esik arról, hogy az új technológiák segítségével hogyan lehet az innovatív cégeket finanszírozni és ez milyen hatással lehet az angyalbefektetésekre és a kockázati tőkebefektetésekre. A kerekasztal résztvevői a két egyesület a magyar Közgazdasági Társaság és Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület a tagjai, és partnerei közül kerültek ki.

De az sem marad le semmiről, aki a terem korlátozott befogadóképessége miatt nem tud személyesen részt venni az eseményen.

Az előadás felvételét a Nők/Üzlet/Angyalok Egyesület a saját YouTube csatornáján 2018. november 5-től minden érdeklődő számára elérhetővé teszi. „Azért hívtuk meg a svájci szakértőt egy a magyarországi érintetteket egy szobába meghívó kerekasztalra, mert véleményünk szerint az egész közép-és kelet-európai régió számára fontos, hogy milyen utat választ az induló cégek tőkéhez jutását alapvetően felforgatni képes technológiákkal kapcsolatban.” – mondta Szabó Eszter.

Megosztás