Blockchain a könyvelésben és a klinikai kutatásokban

A digitalizált szerződéskötésektől a klinikai kutatásokon át a pénzügyi tranzakciók könyveléséig számos területen használhatóvá váltak a blockchain alapú rendszerek – derült ki az első, száz százalékban arany háttérrel rendelkező kriptovalutát kiadó és forgalmazó, magyar tulajdonban lévő vállalat, a BlockBen sajtóeseményén.

A szabályozott közeg iránti igénye miatt Észtországban bejegyzett BlockBen célja, hogy innovációs díjjal jutalmazott termékeivel hidat építsen a hazai pénzügyi szektor és a kriptovaluták piaca közé.

2018 az eszközalapú kriptovaluták éve – hangzott el a BlockBen által szervezett keddi sajtóeseményen, ahol bemutatták azt a privilegizált blockchain alapú platformot, kizárólag fizikai alappal rendelkező kriptovalutákat kezelő fejlesztést és a közel bankbiztonsági szinten ellenőrzött rendszert, amelyért a magyar tulajdonú cég nemrégiben az Év Innovatív Terméke díjat vehette át a szingapúri Crypto Currency Expón.

A kriptovaluta napjainkban ugyanis már több mint egy információs technológiai játékszer – használatával a megfelelően szabályozott piaci szereplők pénzügyileg és jogilag is hiteles megoldásokat fejlesztenek belőle. Az Észtországban bejegyzett, magyar tulajdonú BlockBen számára kiemelten fontos a terület szabályozása, mind az ügyfélazonosítás, mind a pénzmosás elleni harc tekintetében – fogalmazott Bodnár Viktor, a cég vezérigazgatója. „Hosszú távon azok a cégek lesznek sikeresek, amelyek a befektetők védelmére, az ügyféltájékoztatásra is kellő hangsúlyt fektetnek” – hangsúlyozta.

A BlockBen alapítói olyan platformot alakítottak ki, amelyen korlátlan számban lehet létrehozni fizikai fedezettel rendelkező kriptovalutákat, és a tranzakciók jóváhagyását egy különleges eszköz végzi – a BlockStock.

A BlockStock abban különbözik a versenytársaitól, hogy egyesíti a kriptovaluták két nagy típusának előnyeit: az aranyalapnak köszönhetően valós eszköz van mögötte, azonban az üzleti modelljének köszönhetően szinte korlátlan növekedési potenciállal rendelkezik. A platformon létrehozott kriptovaluták alapja az aranyon túl bármilyen stabil valós eszköz lehet.

A cég szerint a folyamatos innovációnak köszönhetően a kriptovaluták technológiai alapját jelentő blockchain előnyös tulajdonságai egyre több területen használhatók: a digitalizált szerződéskötésektől a klinikai kutatásokon át a pénzügyi tranzakciók könyveléséig. „Olyan rendszerekben, amelyekben a bizalom garantálása elsődleges szempont, kiváló eszköz a blockchain. Többek között hamisíthatatlan folyamatvezérlést, biztonságos és hiteles időbeli érkeztetést, valamint változáskövetést garantál” – fogalmazott Fazekas Imre vezető fejlesztő és az NLV8 Technologies társalapítója.

A rendezvényen Szabolcsi András informatikai igazgató ismertette: a BlockBen olyan, blockchain alapon működő számlavezető rendszert fejlesztett, amely kizárja az anonimitást, banki szintű pénzügyi biztonságot tud nyújtani és megfelel valamennyi számviteli előírásnak – hiszen a technológia szavatolja a nyilvántartott adatok módosíthatatlanságát, transzparenciáját.

Az eseményen Krocsek Attila igazgató bemutatta a BlockBen legújabb fejlesztéseit: a 100 százalékban arany letéttel rendelkező kriptovalutát, a BlockNote-ot, valamint a BlockWalletet, amely innovatív elektronikus pénztárcaként egyszerre tud hagyományos- és kriptovalutát is kezelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .