Bővülő együttműködések a V4 és az eurázsiai startup ökoszisztémák között

Budapestre és Szegedre látogatott a közép-európai régió, a Keleti Partnerség országai, illetve az orosz és a török startup és civil szervezeti szcéna színe-java március 22-24. Között. A MeOut Group által szervezett, ‘The Big Forum on Digitalization’ elnevezésű nemzetközi konferencián 15 ország, 70 startup és NGO képviselője gyűlt össze, hogy megosszák a jó gyakorlatokat és dinamizálják az együttműködéseket. A konferencia részeként a EuroAsian Startup Awards által megrendezett networking eseményen a szervezet azeri, fehérorosz, grúz, moldáv, orosz, örmény, török és ukrán startup ökoszisztéma partnerei folytattak személyes egyeztetéseket a V4 országok képviselőivel.

A konferencián Németország és a V4 országok civil szervezeti vezetői, illetve Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Grúzia, Moldova, Oroszország, Örményország, Törökország és Ukrajna startup ökoszisztémájának képviselői panelbeszélgetések részeként megvitatták az aktuális trendeket, feltérképezték a potenciális együttműködési lehetőségeket. Az esemény kiváló lehetőséget teremtett a résztvevőknek konkrét egyeztetések lefolytatására, a startup ökoszisztémák és a civil szervezetek közti kapcsolatok szorosabbra fűzésére.

Az érdeklődők továbbá betekintést kaptak a budapesti központú EuroAsian Startup Awards által lefedett startup ökoszisztémák működésébe is. Az azeri, a fehérorosz, a grúz, a moldáv, az orosz, az örmény, a török és az ukrán startup szcéna képviselői beszámoltak saját országuk legfontosabb innovációs trendjeiről, konkrét együttműködési lehetőségekről és azokról a digitalizációs eszközökről, amelyek országukban elérhetők a civil szervezetek számára.

“A MeOut Group és az ennek részeként működő EuroAsian Startup Awards kezdeményezése egyedülálló, hiszen egyfelől dinamizálja a nemzetközi együttműködéseket az innovatív startupok és a civil szervezetek között, másfelől pedig összeköti a török, az orosz, a V4 és a Keleti Partnerség országainak szervezeteit, amely a jövőben jelentősen hozzájárulhat a helyi és regionális innovatív megoldások globális térnyeréséhez. A hétvége során rengeteg új barátság, kapcsolatfelvétel született, amely megnyitja az utat a startup ökoszisztémák közti együttműködések további elmélyítése előtt” – fogalmazott Sándor Attila, a MeOut Group elnöke.

Erősödő kapcsolatok a V4 és Keleti Partnerség országai, illetve a török és az orosz startup ökoszisztémák között

A konferencia részeként a EuroAsian Startup Awards ‘Ecosystem Stakeholder Networking Event’ címmel kapcsolatépítő eseményt szervezett Budapesten. A hangulatos dunai környezetben, magyar népzene kíséretében megtartott rendezvényen a főszerepben a startup ökoszisztémák közti együttműködések elmélyítése, a szereplők közti kapcsolatok megteremtése volt. A V4 országok képviselői a EuroAsian Startup Awards partnerszervezeteinek vezetőivel számos kötetlen egyeztetést folytathattak, feltérképezve az együttműködési lehetőségeket és megalapozva a későbbi kapcsolatfelvételt.

“Februárban állt fel a EuroAsian Startup Awards, célunk, hogy felkutassuk és becsatornázzuk az azeri, a fehérorosz, a grúz, a moldáv, az orosz, az örmény, a török és az ukrán startupokat a globális vérkeringésbe. Ennek érdekében fontosnak tartottuk, hogy meghívjuk helyi partnereinket, bemutassuk őket, átadjunk számukra minden releváns információt a szeptemberben kezdődő versenyről, és biztosítsuk a platformot ahhoz, hogy konkrét együttműködéseket alakítsanak ki a V4 országok képviselőivel. Azt gondolom, hogy az esemény kiváló alapot adott a közös munka megkezdéséhez” – tette hozzá Sándor Attila.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .