Blogzine

Járvány – felajánlások a startupoktól, itt összegyűjtve

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) #restartbudapest nevű közösségi média platformján gyűjti és teszi közzé a magyar startupok járványhelyzet alatti ingyenes felajánlásait, friss fejlesztéseit.

Szalai Piroska, a közalapítvány elnöke beszámolt, hogy az április eleji indulás óta már közel két tucat nemzetközi felhívásba is sikerült becsatornázni a legjobb hazai startupokat. Egyik ilyen megkeresés a StartupBlinktől érkezett, aminek keretében a BVK ajánlásával ingyenesen kerülhetett fel Budapestről a világ startup térképére 40 a nemzetközi piacon nagy potenciállal rendelkező magyar vállalkozás.

A koronavírus-járvány következtében váratlan kihívásokkal találjuk szemben magunkat a vállalkozásainkban és a magánéletben egyaránt. Ezek leküzdéséhez a veszélyhelyzet kihirdetésének pillanatától már számos felajánlást tettek és tesznek folyamatosan a startupok is. A BVK #restartbudapest facebook oldalán található kezdeményezések amellett, hogy kényelmesebbé és élhetőbbé teszik az életünket, hasznosak például a digitális oktatásban, az önkormányzatok idősek otthoni ellátásának koordinációjában, a home officeban a munkavállalókkal történő hatékony kommunikációban vagy éppen a járvány miatt bajba jutott hazai szállodák digitális szolgáltatásainak fejlesztésében.

A BVK-tól, mint egyedüli uniós minősítésű magyar üzleti innovációs centrumtól számos külföldi program is kér ajánlást, hisz a magyar startupoknak már elismert helye van a nemzetközi innovációs világban.

Megosztás