BlogzineHazai pálya

Koronavírus: 85 pályamű jutott a COVIDEA ötletverseny döntőjébe

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával áprilisban hirdette meg a COVIDEA ötlet- és startupversenyt. A kiírók a koronavírus által előidézett rendkívüli helyzetben a járvány leküzdését és az új kihívások kezelését segítő elképzeléseket, megoldásokat vártak témától és szakterülettől függetlenül. Az első körös értékelés lezárult, a közel 500 pályázatból 70 projekt és 15 ötlet jutott a döntőbe.

Az online pályázati felhívásra egyszerűsített formában, egy projektbemutató dokumentum beküldésével lehetett jelentkezni, amelyhez az ötletgazdák fotókat, videókat vagy prezentációkat is csatolhattak. A beérkezett pályaművek jellemzően egészségügyi és orvostudományi, informatikai és digitalizációs témakörökre, a digitális oktatás és HR szakterületeire fókuszálnak.

A döntőben a pályázók videóban fejthetik ki még részletesebben javaslataikat, amelyeket az innovációs ökoszisztéma öt elismert szaktekintélyéből álló zsűri értékel.

A nyertes pályázók összesen közel 60 millió forintnyi támogatást kaphatnak kreatív ötleteik kivitelezésére.

Megosztás