Blogzine

Mítosz és valóság – 10 tévhit a coachinggal kapcsolatban

Hogyhogy coach is jár coachhoz? Tarts nekem motivációs beszédet, hiszen coachként ez a dolgod! A coach majd megmondja, mit tegyek, stb. Annak ellenére, hogy nagyon népszerűnek nevezhető a coaching mint fejlesztő módszer, mégis sok sztereotípia, félreértés és mítosz él a fejekben a témával kapcsolatban.

Saját „jóllétünk” megteremtése, avagy mit tehetünk mi a saját boldogságunkért? 
Az a munkahely, amelyik odafigyel dolgozóira, hozzájárul a munkavállaló jóllét érzéséhez, komoly előnyökre tehet szert a versenypiacon, a tehetségek vonzásában és megtartásában is. Érdemes azonban azt is számba venni, mi is az, ami rajtunk, munkavállalókon múlik. A kérdés körbejárásához visszamehetünk egészen a pályaválasztásig, de a karrierépítés és nem utolsó sorban az önismeret mindenképpen fontos a témát illetően.

Életem titkai ott maradtak a munkahelyi vécében 
Munkahelyi WC mint mentsvár, ha magányra vágysz. A munkahelyi illemhely titkai.

Ki tervez, ki végez – a nyúl viszi a vadászpuskát? 
Szép az, ami érdek nélkül tetszik, így Kant, ám mindenkinek más tetszik érdek nélkül. Szerencsére. Mert mi történik, ha a megrendelő és a megbízott ízlése csak nehezen, vagy egyáltalán nem találkozik? Az ízlésfókuszú munkák és megbízások mentén bizony parázs viták alakulhatnak ki.

Megosztás