BlogzineHazai pálya

Egy menő munkahely! – interjú a Corning Hungary magyar vezetőjével

A mobilok kijelzőit védő, karc és törésálló Corning Gorilla Glass-ról vagy az erős üvegcsékben érkező Corning vakcina-csomagolásokról már szinte mindenki hallott a világon, de kevesebben tudják, hogy a Corning Hungary egy igen-igen fontos alközpont lett a hatalmas, 11 milliárd dolláros árbevételű világcégen belül. Csuhaj Katalin ügyvezető igazgatót kérdeztük a hazai vállalat terveiről.

– A Corning-ot aligha kell bemutatni, a Gorilla Glass-ról vagy az erős üvegcékben érkezővakcina-csomagolásokról már szinte mindenki hallott a világon, de azért pár szóban meséljen a cégről.

A Corning 170 éve fejleszt és gyárt olyan termékeket, amelyek az emberek életét jobbá teszik. Speciális üveg és kerámia technológiát, illetve az optikai fizika tudományát ötvözi több évtizedes mérnöki és gyártási tapasztalattal, és így hoz létre innovatív termékeket az autóipar, élettudományok, optikai kommunikáció, mobil elektronika és LCD kijelzők piaca számára. A vállalat 30 országban van jelen, és több mint 55 ezer munkavállalót alkalmaz. A Corning egy Fortune 500 vállalat, amelynek tavalyi bevétele meghaladta a 11 millárd dollárt.

– Ha jól tudom, a Corning Hungary Budapesten – New York és Sanghaj mellett – a Corning harmadik legfontosabb központjává vált a világon. Mivel foglalkozik a magyar fővárosban a vállalat?

A Corning Hungary Kft. 2006-ban alakult meg azzal a céllal, hogy pénzügyi és számviteli szolgáltatásokat végezzen a Corning cégcsoport részére. Az elmúlt 15 évben a Corning Hungary Kft. folyamatosan fejlődött, mára a pénzügyi és számviteli szolgáltatásokon kívül globális beszerzési és logisztikai folyamatokat támogató szervezettel bővült a cég.

Corning Hungary – Csuhaj Katalin, ügyvezető

– Milyen különleges szakmai kiívásokat kínál a világcég a munkatársainak?

A Corning Hungary a piacon megtalálható üzleti szolgáltató központok között a maga 150 fős szervezetével egy kisebb cégnek számít. Ennek előnye, hogy az egyes kollégák munkája jól látható, és nagy hatással van az eredményeinkre. Mi azt kérjük a munkatársainktól, hogy a Corning innovatív szemléletével összhangban fejlesszék a folyamatokat, ötleteljenek, hogyan lehetne a leghatékonyabban végezni a napi munkát. De nem csak az egyéni fejlesztésekre támaszkodunk, dinamikusan dolgozunk a digitális átálláson. 2016-ban kezdtünk RPA megoldásokat (Robotic Process Automation) fejleszteni, azóta több szoftver robotot alkalmazunk és sikerült 5 év alatt globálisan 50%-al növelni a hatékonyságunkat.

– Hová szeretne ezáltal eljutni a magyar leányvállalat?

A 2025-ös víziónk, hogy minden sztenderd, ismétlődő munkafolyamatot automatizáljunk. Ez lehetőséged ad a kollégáinkank, hogy új területeken dolgozzanak, illetve nagyobb hozzáadott értékű elemző munkát végezzenek. Több kollégánk stratégiai folyamatelemzéssel, technológiai támogatással vagy éppen globális likviditásmenedzsmenttel foglalkozik.

– Miben kikínálnak mást, egyedit azoknak a kollégáknak, akik önöket választják?

Ahogy említettem, családias cég vagyunk de globálisan nyújtjuk a szolgáltatásainkat. Büszkék vagyunk a vállalati értékeinkre , amely egyik fontos pillére az egyén tisztelete. Hiszünk a sokszínűség erejében, és nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a fejlesztő és támogató programjainkat igényekre szabjuk.

– Hölgyeknek van egyedi kínálatuk?

A pénzügyi terület 2009 óta indítja – két éves ciklusokban – a vezetői ambíciókkal rendelkező nők számára mentoring programját központilag, amelyet helyi szinten is támogatunk és kiegészítünk a közösségünk igényei alapján. Előadások, tréningek, és kapcsolatépítési lehetőségek mellett a program legnagyobb előnye, hogy az egyénileg meghatározott fejlődési célok elérését a kijelölt mentor két éven keresztül folyamatosan segíti. Illetve a program sikerét mutatja, hogy a résztvevők több, mint 20%-a a program végeztével előrelepési lehetőséget kapott.

– Hogyan lettek úrrá az utóbbi időben tapasztalható munkaerőhiányon? Milyen eszközökkel tartják meg, illetve toborozzák a munkaerőt?

Sok időt és energiát fektetünk az üzleti szolgáltató szektor ismertetésébe. Az Amerikai Kereskedelmi Kamarával és a többi szektor résztvevővel fontos célkitűzésünk ez. Büszkék vagyunk a cégünk stabilitására és családiasnak számító méretére, ahol nem vész el a tehetség és figyelünk egymásra. Ezek olyan értékek amiket nagyra értékelnek az álláskeresők is.

– Vannak jelenleg nyitott pozíciók? Milyen végzettséggel, tudással bíró jelölteket keresnek?

– Igen vannak nyitott pozícióink! Ezek számát és tartalmát a növekedési ritmusunk határozza meg. Ezt a komplexitást követi a toborzási gyakorlatunk is. Kezdő pozícióink többnyire állásportálokon találhatók meg, szakmai előéletet igénylő lehetőségek a Corning.com állásajánlatai között vannak és több tehetség közvetítő céggel is együtt dolgozunk. Olyan jelölteket keresünk, akik nyitottak a folyamatos tanulásra, érdeklődnek a digitális technológiák iránt.

 

Megosztás