Hazai pálya

Globálisan terjeszkedik a Globspot

Nemzetközi diákszervezettel írt alá együttműködési megállapodást a magyar élménygyűjtő oldal, a Globspot. Ezzel már világszerte az online magazin biztosíjat lehetőséget a nemzetközi hátterű diákszervezet tagjai számára, hogy külföldön szerzett benyomásaikat a széles nyilvánosság elé tárják.

A Globspot.hu Ács Zoltán és Jónás László alapítók szándéka szerint közösségi alapú portálként működve a világ különböző pontjain élő magyarok élményeit, tapasztalatait, írásait fogja össze. A tavaly októberben indult magazin egyedülálló, közel 100 tagú tudósítói hálózattal rendelkezik. A Globspot szerzői a Föld minden kontinensén jelen vannak, így az olvasók több mint 60 országgal kapcsolatban találhatnak könnyed, személyes beszámolókat vagy akár komoly elemzéseket, interjúkat is. Az egy év alatt az oldalon megjelent több mint 1000 írás elsősorban kultúrával, gasztronómiával, helyi szokásokkal és aktuális eseményekkel foglalkozik.

A most induló megállapodásnak köszönhetően a Globspot tudósítói hálózata az AEGEE tagjaival bővül tovább. Az 1985-ben Párizsban alapított diákszervezet főként külföldi nyári egyetemek szervezésével foglalkozik, szerte Európában. Az AEGEE a kontinens 40 országának több mint 200 városában van jelen. 1987-ben a szervezet kezdeményezésére és jelentős közreműködésével jött létre az ERASMUS program. Egy évvel később pedig elindult az AEGEE legsikeresebb rendezvénye, a nyári egyetem.

Az együttműködés révén a Globspot még változatosabb tartalommal szolgálja ki az olvasók igényeit, míg az AEGEE a Globspot technikai és humán erőforrásait felhasználva a továbbiakban blogszolgáltatást is nyújt tagjainak.

A megegyezés alapján a Globspot az AEGEE hivatalos kommunikációs partnere lesz.

Mindezeken kívül a Globspot az AEGEE októberi nemzetközi közgyűlésén, a Budapesten rendezett Agorán is részt vesz. A több napos konferencián a szervezet európai vezetősége előtt mutatják be a portál új projektjét, a Globspot Portfóliót.

Megosztás