Hazai pálya

Magyar vállalkozásfejlesztő európai üzleti díj döntőjében

A DBH Group a londoni European Business Awards díj előszobájában.

A 2007-es alapítású, független European Business Awards létrehozóinak célja, hogy elismerjék és támogassák az európai vállalatok közül legkiemelkedőbben teljesítő innovatív vállalkozásokat. Az üzleti díj zsűrije minden évben olyan tekintélyes szakértőkből áll össze, akik Európa politikai, pénzügyi és média elitjét képviselik.  Az eddig eljáró szakmai grémium olyan nagy neveket tudhat magáénak, mint Wim Kok Hollandia, Jose Maria Aznar Spanyolország egykori miniszterelnöke valamint Jon Housman a The Wall Street Journal Europe volt ügyvezető igazgatója. A DBH Group is bekerült azon 11 esélyes cég közé, akik képviselhetik Magyarországot a londoni versenyen.

Embert próbáló feladattal kellett megküzdeniük az European Business Awards (Európai Üzleti Díj) bíráinak az idén. A 28 ország (27 EU-tagállam és Törökország) részvételével kiírt megmérettetésre több mint 15 ezer vállalkozás küldte el pályázatát, majd végül 627 vállalat jutott túl a verseny első fordulóján és került be a nemzeti döntősök közé. A nemzeti döntősök, mint kategória először szerepel az European Business Awards menetrendjében. Többek között azért is, mert így a vállalkozások nagyobb ismertséget szerezhetnek saját hazájukban, másrészt így a zsűri is alaposabb képet kaphat a résztvevő cégek teljesítményéről, elismertségéről.  Az European Business Awards honlapján minden, a versenyen részt vevő vállalkozásról, így a 11 nemzeti döntős magyar cégről is rövid videofilm található, amelynek segítségével megismerhető a vállalkozás eddigi tevékenysége, jövőbeni célkitűzése.  Az október 17-ig tartó online szavazás keretében minden egyes résztvevő országból az a nemzeti döntős vállalkozás kerül ki nemzeti bajnokként, amely a legtöbb közönségszavazatot kapta videó-bemutatkozása alapján. A novemberben kihirdetett nemzeti bajnokok közül 2013 januárjáig egy kimagasló üzletemberekből, akadémikusokból és vállalkozókból álló értékelő bizottság választja ki azt a 110 európai céget, akik megszerzik a Ruban d’Honneur díjat, az European Business Awards legmagasabb fokú kitüntetését. A díjak átadására és a verseny lezárására ünnepélyes keretek között 2013 áprilisában kerül sor.

Kemény időszak áll a hazai kis-és közepes vállalkozások mögött, a cégeknek folyamatosan változó üzleti környezettel, megújuló technológiákkal kell lépést tartania, ami nem könnyű feladat.  A gazdasági nehézségek nem befolyásolják kedvezően a vállalkozások fejlesztési hajlandóságát, azonban az élelmes cégek a fejlesztésből és az innovációból gyorsan megtérülő előnyt kovácsolhatnak. Bizakodóak vagyunk a jövőt illetően, évről-évre a nehéz gazdasági körülmények ellenére is egyre több fiatal magyar vállalkozó jut ki a nemzetközi piacokra. Magyarországról az utóbbi időben számos sikeres startup és seed capital vállalkozás futott be nemzetközi karriert. Akik innovatív ötleteikkel kiállták a piaci környezet próbáját, azoknak éppen a szűk magyar piac jelent akadályt, többek között ezért is segítünk nekik nemzetközi keretekben gondolkodni, – nyilatkozta dr. Erdei Sándor a DBH Group vezérigazgatója.

A DBH Group bemutatkozó filmje az alábbi linken található:

http://www.businessawardseurope.com/entries/detail/Hungary/4502

Megosztás