Diatron Csoport: magántőkével növkednek

110 országban értékesítik a magyar mérnökök által tervezett eszközöket.

A Diatron Csoport 22 év után is éves szinten 22%-kal növekszik. A cégcsoport 110 országban értékesíti hematológiai és klinikai kémiai elemző berendezéseit. A magyar fejlesztésen alapuló vállalkozás jövőbeli sikere az amerikai piacban, a kapacitás- és hatékonyságnövelésben és a folyamatos innovációban rejlik.

Az 1989-ben alakult Diatron az elmúlt 22 év alatt 4,3 milliárd forintos nettó árbevételű cégcsoporttá nőtt. A Diatron Csoport (Diatron) hematológiai és klinikai kémiai analizátorokat fejleszt, gyárt és értékesít. Célpiaca a fejlett és fejlődő országok orvosi rendelői, kis és közepes kórházai. A magyar mérnökök által tervezett eszközök a világ 110 országába jutnak el.

 

„A Diatront 2006-ban megvásárolta a Riverside magántőke társaság, a cégnek azonban a mai napig erősek a magyar gyökerei” – nyilatkozta Jim Schepp, a Diatron vezérigazgatója. „Magyarországon van a székhelyünk, az irodánk és az üzemünk. 145 magyar alkalmazottat, ezen belül 30 magyar fejlesztőmérnököt foglalkoztatunk, akik mind magasan képzett szakemberek. A berendezéseinkhez szükséges körülbelül 3 ezer alkatrésznek pedig több mint 70%-át Magyarországról vásároljuk” – tette hozzá Jim Schepp.

A Diatron a 8,3 milliárd USD értékű hematológiai és klinikai kémiai berendezések piacán versenyez. Ahogy maga a piac, a Diatron is folyamatosan növekszik. Működésének 22. évében, 2011-ben a nettó árbevétel (az előző évhez viszonyítva) 22,7%-kal nőtt, a forgalom 18%-kal, az eladások száma pedig 16%-kal. A 2012-es pénzügyi évre 33%-os forgalomnövekedést és 22%-os eladási darabszám növekedést prognosztizálnak.

 

A Diatron 2012-ben kapta meg az FDA 510(k) engedélyt az Abacus 5 és az Abacus 3CP típusú hematológiai készülékeire. Az amerikai forgalomba hozatali engedélyektől jelentős erősödést várnak az USA piacán. A vezérigazgató szerint a fejlődés további lényeges elemei a termelési kapacitás és hatékonyság folyamatos növelése. Ennél azonban még fontosabb kérdés, hogy a Diatron a jövőben is innovatív tudjon maradni, és a piac előtt járjon a fejlesztésekben.

„A Diatron a nemzetközi versenyben is megállja a helyét” – mondta Dr. Vidovszky Ferenc, a Diatron-tulajdonos Riverside magántőke társaság Senior Partnere. „Az elmúlt hónapok voltak a Diatron fennállásának a legnehezebb hónapjai. A cég új telephelyre költözött, és az amerikai piacon is erőteljes bővülésre volt szükség, üzletileg mégis ezek voltak a cég fennállásának legjobb hónapjai. A Diatron erős cég, és a Riverside befektetőként pontosan a Diatronhoz hasonló cégeket keres a régióban” – tette hozzá Dr. Vidovszky Ferenc.

Háttérinformáció

The Riverside Company
A Riverside a kis- és középvállalatok felvásárlására szakosodott magántőke társaságok közül az egyik legtapasztaltabb befektető. A Riverside olyan vállalatok felvásárlására specializálódott, melyek cégértéke nem haladja meg a 200 millió eurót, s melyeket a menedzsmenttel együttműködve felvásárlásokkal és értéknöveléssel tovább erősít. 1988-as alapítása óta a cég több mint 295 ügyletbe fektetett be. Jelenlegi portfóliójába Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a csendes-óceáni térségben több mint 70 társaság tartozik, ami mintegy 2,7 milliárd eurónyi kezelt vagyont jelent.

Diatron Csoport:
A Diatron Csoport hematológiai és klinikai kémiai elemző készülékeket és reagenseket fejleszt ki, gyárt és értékesít, részben orvosi, részben állatorvosi felhasználásra. A céget 1989-ben alapították Magyarországon, 2005-ben többségi tulajdont szerzett benne a Riverside globális magántőke társaság. A Diatron Csoport célja, hogy világszinten vezető pozíciót érjen el az in vitro diagnosztikai eszközök piacán.

Abacus 5:
Az Abacus 5 a Diatron technikailag legfejlettebb hematológiai készüléke, az Abacus termékcsalád legutóbbi tagja. Az 5 fehérvérsejt-típus megkülönböztetésére képes berendezés lézeralapú optikai rendszert használ a mérésekhez, amely lehetővé teszi a lehető legpontosabb mérési eredményeket. A technológiai újítások mellett az eszköz további előnyei közé tartozik az egyszerű felhasználói felület és az automata mintaadagoló egység, amely 100 mintát is képes kezelni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .