Hazai pálya

Megvan az 1097 like?

Megvan Nektek az, hogy erre a fotóra csaknem 1097 LIKE érkezett a Facen? Ez annyira kiemelkedő, hogy már szürreális… de miért is?

A képen a Docler főnöke látszik, aki a birodalmát anno itthon alapította, majd Luxemburgba költöztette. És anno a legnagyobb és legsikeresebb pénzcsináló magyar start-up volt / van. Ahogy egyesek mondták, és ez állítólag igaz: kb. 80-85 %-os margint csináltak és éves forgalomban 140-150 milliárdot nyomtak. Egészen tavalyig, amikor kivonultak az országból.

Anno befektettek hazai start-up-okba, de aztán visszafogták magukat. Mert a politika is pénzt igényelt. Persze nem ez volt a hivatalos. De utóbbi időben – ahogy hallottuk – inkább az adóhivatali verdiktre várnak (állítólag 18 mrd-s büntetés van kialakulóban…), és majd az alapján döntik el, hogy merre-s-hová. Szóval a legnagyobb és sikeresebb magyar start-up, ami rövid időre belépett a nagy politikába most messziről nézi a magyar gazdasági csodát.

És ehhez képest elég szürreális ennek a fotónak a LIKE-számát nézni: 1097!

Vajon a kutyus vagy a lila zakó hozta ezt  a nagy szavazatot? Vagy az emberek megőrülnek egy millárdostól? Vagy bekaranak hódolni a sikernek? Mi ez az egész?!

Magyarázza már meg valaki… izé nem értem!

Képernyőfotó 2014-12-21 - 22.47.33

 

 

Megosztás