Nemzetközi Ivanka dizájnbeton sikerek

Az IVANKA Factory Zrt. új beton-kollekciója a napokban mutatkozik be a londoni Superbrands szakkiállításon.

Az IVANKA tavaly megnyerte a legjobb standnak járó díjat a TENT London nevű testvér-rendezvénye, idén is bíznak a sikerben. Idén egy igazi “betonos” újdonsággal, a FLASTER-rel és egy 12 országban már értékesített termékcsaláddal, a PANELS-szel mutatkozik be a magyar cég, a nagy nemzetközi design márkák szomszédságában. A Docler korábban 240 milliót fektetett a cégbe a Jeremie I. program keretében (erről mi is beszámoltunk).

A FLASTER az IVANKA egyik sikerterméke, amelyet Svájctól Ausztráliáig számos ország építészei kedvelnek. Ez immár az ötödik londoni sörözőt díszíti, de ott van például a legnevesebb budapesti belvárosi luxus üzletekben. A FLASTER belső mintái feloldják a beton ridegnek és robusztusnak tűnő hangulatát és művészien légies összképet eredményeznek, a beton eredeti szürkés színalapjától jelentősen eltérő számos színvariációban.

A PANELS ugyanakkor homogén és kőszerűen elegáns felületeivel hívja fel a figyelmet, amelyek teljesen sík felülettől termézsetközelinek ható szemcsézettségűek lehetnek. A PANELS kortalanságában és masszivitásában a legdrágább márványok összhatását mutatja, mindezt a legmodernebb anyaghasználatot produkálva. A PANELS az épület homlokzat impozáns vagy elegánsan visszafogott burkoló elemeként már számos olyan híres épületen megjelent, mint amilyen például a Museo Bologna (Olaszország) vagy a Ferihegy Irányítóközpont burkolata (Budapest). A nagy formátumú burkoló elemeket előszeretettel rendelik az olasz vagy ázsiai építtetők, például Dél-Koreából is számos megrendelést kapott az IVANKA.

A FLASTER játékosságát jól kifejezi az a számítógépes szerkesztő eszköz, amellyel könnyen megtervezhető a FLASTER burkolat és minta lerakása. Az IVANKA által kifejlesztett editor révén az építészek, lakberendezők számos színvariációt kipróbálhatnak és modellezhetik a FLASTER burkolatból összeállított burkolati mintákat. A londoni Superbrands kiállításon egy játékos szerkesztő installáció is helyet kap, amellyel a kiállítás látogatói akár a helyszínen megtervezhetik burkolatukat.

Kreatív szemlélet az IVANKA-ban

A Superbrands kiállítás megjelenésével kapcsolatban Ivánka Katalin, a cég kreatív igazgatója és egyik alapítója elmondta: “A tavalyi TENT London kiállításon nagy sikert arattunk a helyszínen kiöntött kis beton ajándéktárgyainkkal. Akkor ezért díjat is kaptunk és több száz üzleti megkeresés erősítette az üzletünket. Idén is játékosan kreatív formában szeretnénk a nemzetközi designer szakma és vásárlók előtt bemutatkozni. Most a bemutatásra kerülő FLASTER és PANELS termékcsaládok összeállítására digitális installációt és szerkesztőt készítettünk. Ez kifejezi a termékek modernitását és a beton maszsivitásában rejlő, újdonságnak számító kreatív szellemet. Az IVANKA ezzel megújítja a beton eredendő szürkeségét, szó szerint színt visz az anyagba.” – meséli Ivánka Katalin.

Ivánka András alapító, az anyag létrehozója a következőképpen vélekedik erről: “A színes, és kreatív betonhasználat mellett a FLASTER különlegesen fényes és utánozhatatlanul tiszta felületével hívja fel a figyelmet. A speciális anyaghasználat révén ez nemcsak a tartósságban kiemelkedő, hanem majolika-szerű felülete teljesen egyedi anyagminőséget képez, amely utánozhatatlanná és egyedileg IVANKA-ssá teszi a terméket” “A PANELS ugyanakkor monolitikus és elegánsan homogén felülete nem a géppel történő szériás termékek unalmát képviseli, hanem a kézzel gyártott premium minőség irányába visz.” A beton kapcsán senki nem gondolná, hogy elittista és a bányászott kőtömbökhöz hasonlítható egyediséggel bír, de a PANELS ezt az érzést hozza létre különleges, és darabonként eltérő felületeivel. “Jobbára luxust igénylő vásárlóink ezt az egyediséget és kézműves monumentalitást keresik a PANELS-ben és ez teszi sikeres termékünkké.” – árulja el a siker titkát Ivánka András. A PANELS három anyagfelületi simasággal rendelhető: a teljesen sima és fényes felülettől a rücskös és dimbes-dombos, kőszerű felületig.

One thought on “Nemzetközi Ivanka dizájnbeton sikerek

  • 2012. szeptember 20. csütörtök at 08:58
    Permalink

    Egyetlen megjegyzés: A Doclernek semmi köze a JEREMIE I programhoz.

    Amúgy sok sikert Ivánkáéknak!

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .