Külföld

Seedcamp magyar siker: Webee

A Webee startup részt vehet az egyik legrangosabb európai verseny, a Seedcamp Berlin május  15-i megmérettetésén. A tét nem kevés, hiszen Berlinben ott lesz az európai befektetők krémje. A Webee áprilisban már megnyerte a hazai Barcamp web 2.0-s versenyt.

Webee alapítója Kozma Gergely ma kapta meg az értesítést, hogy csapata kijutott a berlini seedcampre, amely verseny május 15-én lesz. Ezen csaknem 100 mentor segíti a versenyzőket, a mentorok között szerepel többek között Accel partners, Facebook európai képviselője, PayPal , Index Ventures, Sunstone Capital – utóbbi a Prezi.com első befektetője is volt.
A tét nem kevés, hiszen a Prezi.com is így indult el a világsiker felé. A Webee-re most hasonló megmérettetés vár. Ennek kapcsán Kozma Gergely alapító elmondta: „Nem számítottak a bejutásra, és izgalommal készülnek a versenyre. A Webee áprilistól béta verzióban elérhető és eddig csaknem többszázan kipróbálták. Az online közösségi szolgáltatás célja, hogy összegyűjtse a különféle médiatartalmakat, azok között segítsen eligazodni. A Facebook Timeline-hoz képest sokkal egyszerűbb és hatékonyabb a közösségi tartalmakban történő keresés, illetve számos más orgánum, például a Twitter, a Youtube, WordPress tartalmait is képes megjeleníteni és kereshetővé tenni.” – mondta a harmincas éveiben járó alapító.
Weiszbart Zsolt, a Valley Connect egyik alapítója és a csapatba először befektető seed investor elmondta: „Az idei Budapest Barcamp megnyerése után, ez egy újabb rangos elismerés. Hiszen a berlini Seedcamp az egyik mértékadó regionális startup esemény.”
A Webee immár a hatodik hazai startup, aki részt vehet ezen versenyen: a Prezi.com és a Joobili, a HealthMash, a Mixgar, továbbá az Antavo után.
Megosztás

2 thoughts on “Seedcamp magyar siker: Webee

Comments are closed.