Hazai pályaKülföldTechbulvár

Telemedbook: a Microsoft szerint a régió legjobb Azure fejlesztése

A Microsoft globális „Your Business. Your Fame.” versenyen kapott jelentős, régiós elismerést egy magyar termék.

A MOHAnet Mobilsystems Zrt., a Telemedbook egészségügyi portállal, illetve az ahhoz kapcsolódó komplex hardver, és szoftver szolgáltatásával győzte meg a zsűrit a Microsoft torontói partnertalálkozóján szervezett döntőben. A Microsoft fejlesztői versenyén, a MOHAnet a Microsoft felhőszolgáltatására, az Azure-ra fejlesztett applikációk kategóriában pályázott.

A rendszer segítségével a felhasználók ingyenes regisztráció után gyűjthetik egészségügyi paramétereiket. A honlapra legegyszerűbben a cég által fejlesztett Vario Medcare idősfelügyelő készülékkel vihetőek fel az adatok, mivel ezzel mobiltelefonhoz Bluetooth-szal kapcsolhatjuk a különböző gyógyászati segédeszközöket. A pályázat részét képezte a komplett háttérszolgáltatás is, beleértve az összes szoftvert (Helios, HeliosAdmin, Geoserver, Mercury Alarm, Mercurio Commander), és egyéb műszaki tartalmat is.

Az elbírálás során több szempontot vett figyelembe a Microsoft: a termékötleten és a kivitelezésen túl számított az üzleti koncepció, a piaci potenciál és a megvalósíthatóság.
Emellett a prezentáció minőségét is figyelembe vették a végső döntés során. A zsűri ezek alapján ítélte oda a „Közép-Kelet Európa Legjobb Applikációja (Central&Eastern Europe Best AZURE Application)” címet.

INSIDERBLOG.HU SZUBJEKTÍV:

Láttunk már ilyen megoldást, ami képileg talán többet ad hozzá a dologhoz…

A Redmark startupja az Egészségnapló szerintünk szintén érdekes lehet ebben a témában.  https://insiderblog.hu/startup-adatbazis/?p=37821

Megosztás