BlogzineHazai pályaStartupok

1,2 millió dollár a magyar Real5D-nek

Nem csak Jeremie-re van esélyük a magyar gyökerű cégeknek: a „Völgyben” a DoubleRock Venture Capital 10 nap alatt 1.2 millió dollár befektetéséről döntött. A kiszemelt magyar eredetű, de ott bejegyzett cégben folyó fejlesztés az ingatlanpiac szereplőinek nyújt 3D virtualizációs szolgáltatást.

(Friss partneroldalunk, a startupcafe.hu bejegyzése alapján.)

A Kaliforniában bejegyzett Real5D Inc. vizualizációs alkalmazása segítségével az bárki megtekintheti az épületeket vagy lakásokat egy virtuális környezetben anélkül, hogy az ingatlanügynökkel személyesen találkoznia kellene. Az ügynök az alkalmazáson keresztül tudja bemutatni az ingatlant, sőt lehetőséget nyújt az anyagok és a használt színek megváltoztatására is.

A 3D vizualizáció nem számít újdonságnak, azonban a Real5D-nek mégis sikerült célzottan az ingatlanpiaci szereplők kereskedelmi igényeihez igazított interaktiv szolgáltatásával felkelteni a DoubleRock Venture Capital társalapítójának, Suraj Kumar Rajwaninak az érdeklődését.

A cég azt követően került kapcsolatba a befektetőkkel, hogy megnyerte a Funders and Founders által szervezett Life 3.0 – Augmented Reality and New Media rendezvény startup versenyét. A befektetés létrejöttéhez mindösszesen tíz napra volt szükség, ami még a Szilícium-völgyben diktált tempó ismeretében is meglepően gyorsnak számít. Az 1.2 millió dolláros befektetés nem fog sokáig tartani, azonban megfelelő pénzügyi hátteret biztosít, hogy a cég igazolja üzleti modelljét és elkezdjen bevételt termelni.

A Real5D a befektetést termékfejlesztésre és marketing tevékenységre kívánja felhasználni. A cég fejlesztői már dolgoznak a platform mobil verzióin, a vezetők pedig igyekszenek további piacot szerezni, ami vélhetően nem lesz nehéz, hiszen a cég jelenleg is olyan ügyfelekkel büszkélkedhet mint a Trigránit, a Skanska és számos további ingatlanfejlesztő cég európa-szerte.

Megosztás