Külföld

Dr. Csé is a LeWeb-en csapatja

Nos a LeWeb visz mindent! A héten HGábor blogtársunk is ott nyomja a tudást, és Dr. Csé  (= Cséfalvay Zoltán volt NGM államtitkár) is feltűnt, aki anno a start-up-ok Nagy Megmentőjeként a 2013-as évek nagy start-up konjunktúrának a véleményformálója volt! De menjünk csak sorra! A hét a LeWeb tükrében!

LEWEB ÉS PÁRIZS

Szóval egyes infoként HGábor, blogtársunk ezt küldte a LeWeb-ről, ami igazából Európa legnagyobb (start-up világ előtti) konferenciája. Én 4 éve voltam ott és már akkor „ájulás” volt a dolog! Azóta persze csak nőttek az árak (akkor sem volt olcsó), de maga a kor is haladt persze. Szóval dr. Csé, az OECD követeként kilátogatott és megnézte a kiállító magyar start-up-okat.

Csé

És ott voltak a L’OFFICE-os lányok is a kutyussal! (Mi a neve a blökinek? Aranyos!)

Le6Le3

 

Dr. Csé-t üdvözöljük Budapestről, mert anno ő indította el azt a nagy hullámot, ami anno a Budapest HUB nevet viselte és azóta sajnos erősen elhalt. Lényegében 3-4-szer összehívta a start-up közösség véleményformálóit a minisztériumban (NGM), de persze mikor néhányan (pl. én is) kritikusabb véleményt nyomtunk, akkor nagy csendben elhatárolódott a dolgoktól. Például nekem szólt nagy illedelmesen a kabinetfőnöke, hogy bocsi, hogy meghívót küldtek, de lehet mégsem kéne mennem… Szóval Dr. Csének ennyit jelentett a közösség. Aki hangosabb, vagy érdesebb volt, azt nem szívesen látta a „szűrt” közösségben. Persze ez kissé furcsa és egyoldalú volt, mert azóta a döntéshozók többször kérték a véleményemet. Persze lehet, hogy másoknak ez nem okozott gondot. Mindegy. Végülis nem oszt-szoroz már, hogy mi volt akkor! Meg azóta sűrűn változtak a széljárások és már ő is távozott az NGM-ből. Most francia honban segíti az OECD munkáját és a „start-up világ” ügyeivel egyelőre nem tud foglalkozni.

LEWEB A L’OFFICE-BAN

Aztán a múlt hét másik nagy dobása a L’OFFICE LeWeb válogatása is erről szólt. A L’office-os lányok (Panni és Kata) gondolom a NIH támogatásával indítottak egy versenyt, ami nyertesen ingyen kimehetett a LeWeb-re. Ez irdatlan király, mert végülis nagyon klassz, hogy közösségi formában és zsűrivel döntődik el, és nem a NIH vagy az állam mondja meg valakinek, hogy „menj” csak. Ez nagyon respekt.

A fotók forrása a Face L’office oldal:

Le12

 

Le10

A nyertes Gellai Ricsi lett, akiről el kell mondanunk, hogy Hűvös Ági, Megoldást.most társa. Tehát elég régen dolgozik start-up-okkal és vélheteően a nyertes cég, amolyan „liebling” projektje.

Le8

És rengeteg progresszív start-up jelentkezett, a listát elnézve, nagyon klassz érzés töltött el. Azt éreztem, hogy ismét van egy progresszív vonal, ami a világ élbolyába törhet!

Le7

ÍMe a döntősök! (Jobb hátul a nyertes, fehér ingben!):

Le11És a szervezpk, akik pár éve még érdeklődve kérdezték (tőlem), hogy miként lehetne a start-up közösségbe csatlakozni és most már az igazi és meghatározó vérkeringést adják a hazai start-up közösségben! A L’OFFICE-os lányok:

Le1

Szóval a LeWeb visz mindent! Várjuk HGábor társunktól az élménybeszámolót! Már nagyon kíváncsiak vagyunk!!

 

 

Megosztás