Blogzine

Már mobil eszközökön is használható a Prezi

Bemutatkozik az új iPhone alkalmazás és már iPad-en is készíthető Prezi.

Az egyik legsikeresebb magyar startup, a Prezi, a zoomolható felületet kínáló prezentációs szoftver, amely alternatívát kínál az unalmas, statikus prezentációkkal szemben, a napokban bemutatta új, iPhone-ra optimalizált alkalmazását, valamint bővített szerkesztési lehetőségekkel találkozhatnak az iPad használók is. Az online létrehozott prezentációk, folytathatóak bárhol akár internet kapcsolat nélkül, majd befejezhetőek iPad-en és végül bemutathatóak iPhone-on.

“A prezentációk többé nincsenek előadóteremek, vagy iskolák falai közé kényszerítve, a mobil eszközök alapvetően megváltoztatták azt, hogy hol és hogyan mutatunk be egymásnak ötleteket, osztunk meg gondolatokat, terveket,” mondta a Prezi ügyvezető igazgatója, Árvai Péter. “Bár az elmúlt negyedévben főként iOS eszközök fejlesztésére koncentráltunk, azt gondoljuk, hogy ez csak egy része a mobil világnak, és még sok munka áll előttünk ezen a területen.”

A Prezi iPad alkalmazást bemutatása óta több, mint 1,3 millióan töltötték le. Az eredetileg csak limitált szerkesztési lehetőségeket biztosító program mostantól teljesértékű, nemcsak kisebb hibák javítására alkalmas, hanem akár egészen az alapoktól is felépíthetünk egy prezentációt.

“Az iPhone alkalmazás egy természetes lépése volt a mobilizációs folyamatunknak,” mondta a Prezi iPhone termékmenedzsere Kéménczy Kálmán. “Addig nem vagy igazán mobil, amig a vásárlók zsebében nem tudhatod magad.”

Egy a Prezi által készített felmérés 600 válaszadója szerint:
Mobil őrület: A válaszadók fele nyilatkozott úgy, hogy az ideje több, mint felét az irodáján kívül tölti.
Amikor a lehetőség kopogtat: A válaszadók közel 50%-a mutatott már be előre nem tervezett prezentációt valamilyen mobil eszközön.
Nincs mindenhol laptop: 40% ritkán, vagy soha nem visz magával laptopot üzleti útra, ha van lehetősége valamilyen mobil eszköz használatára. Az okostelefonok és a táblagépek annyira fontossá váltak, hogy az felhasználók nagy része jellemzően inkább a kulcsát hagyja otthon, mint a mobil eszközeit.
Mobil Prezentációs Happy Hour: Az iPad-en bemutatott prezentációk negyede jellemzően egy ital vagy egy közös étkezés mellett történik.
Szokatlan helyszínek: A mobileszközökön történő prezentálás népszerűségét az is mutatja, hogy egyre inkább bővül azoknak a helyszíneknek a köre, ahol prezentálhatunk. Néhány példa a válaszadóktól: borkóstolás közben, a Riói Karneválon, liftben, útközben az autóban, korcsolyázás alatt, a mosdóhoz vezető sorbanálláskor.
A siker kulcsa: A válaszadók több, mint 70%- a szerint, a prezentációk nagyon fontos szerepet játszanak a szakmai előrejutásukban.

“Az üzlet nyaktörő sebességgel száguld és létfontosságú, hogy a közönséged figyelmét fel tud kelteni, bárhol és bármikor amikor lehetőséged adódik rá, “ mondta Jacco Van Der Kooij, a Harmonic Inc. értékesítési alelnöke. “Akár üzleti prezentációkról legyen szó, vagy ötletelésről egy ital felett, a Prezi mobilitása elengedhetetlen.”

Az építész és vizuális művész Somlai-Fischer Szabolcs által kitalált Prezi új életet lehel a prezentációkba. A Prezi hatalmas virtuális vászna, amelyen az előadó az egyedi zoomolási lehetőségeknek köszönhetően szabadon vezetheti a közönségét a tágabb keretek és az apró részletkérdések között, ezzel korlátlan lehetőségeket nyit az ötletek és adatok hatékony térbeli ábrázolásában. Kutatások igazolják, hogy a gondolatok térbeli ábrázolása és fizikai helyszínekkel társítása segíti a memorizálást. Az új Prezi kezelőfelület, valamint a 2/3D-s prezentációs sablonok ezt a hatékony memóriafejlesztő megközelítést érvényesítik. Jelenleg több, mint 16 millió felhasználót számláló Prezit, a Fortune 100 cégek 75% használja.

Akit további részeletek érdekelnek, az újdonságokról készült prezi-ntációt itt tekintheti meg: https://prezi.com/neqdtnhyxgq4/prezi-mobility/

 

Megosztás