Blogzine

Irány Azerbajdzsán! Üzleti Roadshow: Debrecen

A DBH Group által szervezett tavaszi rendezvénysorozat keretében az azerbajdzsáni piacra lépésben gondolkozó cégek értékes információkhoz juthatnak a kaukázusi ország üzleti kultúrájának sajátosságairól.

Valamint a magyar cégek ottani üzleti lehetőségeiről, emellett a DBH Group által kínált, a partnerkeresést, illetve a piacra lépést támogató szolgáltatásokról. Az első rendezvényünket március 10-én délelőtt Debrecenben a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közösen tartjuk meg.

baku-night
Baku esti fényben

 

 

Miért éppen Azerbajdzsán? A kelet felé kacsingató, külpiacokat kereső magyar vállalkozások általában a törökországi, közel-keleti vagy éppen közép-ázsiai piacokban gondolkoznak, a Kaukázus szívében található Azerbajdzsán többnyire a radarjuk alatt marad. Pedig az európai mértékkel tekintve gyorsan fejlődő, az olajpénzeket tudásgazdaságba fektető volt szovjet tagköztársaság nem csak célpiac lehet a hazai cégek számára, de egy közép-ázsiai terjeszkedési stratégia kiindulópontjául is szolgálhat.

 

Bár az üzleti lehetőségek széles körűek az azeri piacra igyekvő cégek számára, az eltérő üzleti kultúra, illetve a piac centralizáltsága következtében szinte lehetetlen és nagyon drága önállóan megjelenni. A piacra lépéshez olyan üzleti partnerre van szükség, amely képviselettel és megbízható üzleti kapcsolatokkal rendelkezik az országban. Ebben lehet partner a DBH Group, amely a közelmúltban nyitotta meg azerbajdzsáni irodáját.

 

Időpont: 2015. március 10. (kedd) 10-12 óra (regisztráció 9.30-tól)

Helyszín: Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza(4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

 

Program:

• Köszöntő: Miklóssy Ferenc elnök, HBKIK

• Köszöntő: Exc. Vilayat Guliyev, Azerbajdzsáni Köztársaság magyarországi nagykövete (egyeztetés alatt)

• Azerbajdzsán üzleti kultúrájának sajátosságai, a magyar cégek üzleti lehetőségei – Molnár István András igazgató, DBH Azerbaijan

• A DBH Group partnerkeresést, piacra lépést támogató szolgáltatásai – Keresztúri Zsolt ügyvezető, DBH Project Management

 

A rendezvényen történő részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Jelentkezzen most! Regisztráció itt (2015. március 9. 12 óráig):

http://jelentkezes.mkik.hu/event/irany-azerbajdzsan-uzleti-roadshow

 

Kiknek ajánljuk a rendezvényt?

• Azerbajdzsáni és egyéb, régióbeli piacra lépésben gondolkozó, üzleti partnereket kereső kis- és közepes vállalkozások tulajdonosai, vezetői, illetve döntéshozói számára

 

Miért érdemes Azerbajdzsánba menni?

• A 10 milliós Azerbajdzsán az utóbbi években felhalmozódott, olajból származó bevételeit gazdaságának diverzifikálására szeretné fordítani, ehhez külföldi üzleti, illetve befektetési partnereket keres.

• A nagy nyugati multikat nem szívesen engedik be, ugyanakkor a közép-európai országok, különösen Magyarország gazdasági átmenetben szerzett tapasztalatát nagyra értékelik.

• A törökökkel lényegében azonos nyelvet beszélő azeriek a magyarokat a közös történelmi gyökereknek köszönhetően rokon népnek tartják.

• Poszt-szovjet ország lévén a magyar cégek számára nem annyira idegen az üzleti környezet, mint például az arab országoké.

• A még viszonylag fejletlen gazdaság minél gyorsabb korszerűsítése érdekében a befektetőknek rengeteg adókedvezményt kínálnak.

• Az egyre erősebb középosztály is egyre erősebb piacot jelent, amely jelenleg szinte teljesen kiaknázatlan.

Megosztás