BlogzineHazai pálya

Startup prezentációs tréning

KoWerk Startup Prezentációs Tréning – 2013. március 21-én. Hogy mi is ez? Olvass tovább.

Miért?

Egy kezdő vállalkozás számára talán az egyik legnehezebb feladat, hogy megfelelő befektetőt találjon meglévő ötletéhez, sőt arról is meggyőzze az invesztort, hogy miért érdemes az ő cégébe befektetni.

Mi magyarok híresek vagyunk világraszóló találmányainkról, eget rengető ötleteinkről, de arról is, hogy mindezek javarésze nem itthon valósult meg.  Kifogásokat keresünk megoldások helyett, a leggyakrabban elhangzó érv ilyenkor: nincs elég pénz! Valójában az igazi probléma az, hogy az ötletgazdák nagyon ritkán tudják az ötleteiket profi módon eladni. Idehaza csak elvétve találni olyan „mentort”, aki segít az ötletet megfelelően „becsomagolni” a befektető részére, s ha akad is egy-egy azok külföldön teszik mindezt.

A DBH Group a KoWerk Office égisze alatt nemzetközi szaktekintélyek segítségével alapozó képzést indít azon induló cégek vagy ötletgazdák számára, akik már rendelkeznek a „nagy ötlettel”, de még nem tárgyaltak sikeresen befektetőkkel. A képzés nem titkolt célja az általános vállalkozói kultúra fejlesztése, a részvétel önköltséges, bárki számára nyitott, de korlátozott létszámban tudunk jelentkezőket fogadni.

Mit?

A képzés során többek között szó esik az Én és a Mi értékelésén keresztül a „personal brand” felépítéséről, hiszen egy sikeres ötlet mögött mindig ott van egy vezető személyiség és egy elkötelezett csapat.  A marketing történet felépítésével sikerülhet a „Nagy Ötlet” kibontása, csak a legfontosabb dolgokra érdemes koncentrálni és arról kell meggyőzni befektetőt. Befektetői elvárások és pénzügyi szempontok szerinti adatokat pontosan kell megadni, tudatosan készülni kell arra, mire kíváncsi a befektető a megtérülés érdekében.

Kiket?

A befektető számára az ötlet mellett döntő fontosságú a megfelelő tapasztalatú munkacsapat és menedzsment megléte, hiszen az ő aktív közreműködésükkel lehet egy kisebb céget vállalattá növeszteni. Segítünk kitalálni hogyan, nézzen ki az a csapat, akikkel sikerre lehet vinni az ötleteket és befektetők is elfogadják őket.

 

Hogyan?

Sokszor a legjobb ötletek tudományos gondolkodású vagy kreatív, fiatalos csapatban születnek, akik szeretnének magukról mindent elmondani. Meg kell tanulni, hogy kommunikációs szempontból hogyan sűríthetem az információt, segítünk meglévő ötletkezdeményekből kibontani a lényeget, mégpedig úgy, hogy az befektetői oldalról is értékelhető legyen.

 

Mennyit?

Meg kell tanulni meggyőzni a befektetőt arról, hogy az általunk képviselt ötletet válassza, mert a pénzt senki sem jótékonysági célból adja. Nem árt tudni, hogy az invesztorok milyen mutatókat szoktak ellenőrizni és hogyan kapcsolódik a pénzügyi terv az üzleti tervhez.

 

Előadók

A tréning során neves és tapasztalt előadóink között tudhatjuk dr. Berecz Józsefet, a DBH Investment Zrt. ügyvezetőjét, aki segít betekinteni a kockázati tőkések gondolataiba, hasznos tanácsokat oszt meg a befektető keresés mikéntjeiről. A meggyőző fellépésben, a „personal branding” fejlesztésében segít dr. Tóth Tamás a Personal Brand Institute alapítója. Nagy Béla a Comline ügyvezető igazgatója a hatékony csapat- és menedzsmentépítés módozatairól tart előadást. David Trayford a Singularity University projekt trénere a meglévő ötletkezdeményekből segít kibontani a lényeget, mégpedig úgy, hogy az a lehetséges befektetőknek is tetsszen. Végül a kezdő vállalkozások alapvető pénzügyi mutatóinak bemutatására kínál hasznos tanácsokat Szarvas Attila a DBH Finance ügyvezető igazgatója.

 

Program

9:00 – 9:30      Regisztráció

9:30 – 10:15    Bevezető – mit keres a befektető? Előadó: dr. Berecz József, DBH Investment Zrt.

10:15 – 11:45  Az ÉN meggyőző fellépésem és stílusom. Előadó: dr. Tóth Tamás, Personal Brand Institute

11:45 – 12:00 Kávészünet

12:00 – 13:15 Kell egy csapat! Előadó: Nagy Béla, Comline

13:15 – 14:00 Ebédszünet, kapcsolatépítés

14:00 – 15:30 Egy szó, mint száz – az ötlet eladása. Előadó: David Trayford, Singularity University

15:30 – 15:45 Kávészünet

15:45 – 17:00 A profit a túlélés záloga – mutatunk néhány fontos pénzügyi mutatót Előadó: Szarvas Attila, DBH Finance

17:00 – 17:30 Kapcsolatépítés, kötetlen beszélgetés a trénerekkel

Bővebb infó az Insiderblog.hu Eseménynaptárában (harmadik menüpont :)

Részvételi díj

Korai regisztráció esetén 3.000 Ft/fő + Áfa (március 14-ig)

Március 14-e után: 5.000 Ft/fő + Áfa

A résztvevők létszáma korlátozott, de túljelentkezés esetén újabb időpont jelölünk ki.

Figyelem! Az előadások magyar, illetve angol nyelven folynak, a hatékony részvételhez mindkét nyelv ismerete szükséges! Az angol nyelvű előadáshoz szükség esetén tolmácsolást biztosítunk.

Regisztráció

Regisztrációhoz kérjük, küldje el jelentkezését a következő e-mail címre: andras(pont)bozsik(kukac)dbh-group.com

A részvételhez szükséges elküldeni a résztvevő nevét, cége vagy ötletgazdája rövid bemutatását vagy egy néhány mondatos motivációs leírást. Amennyiben számlát kér, küldje el a számlázási címet is. A részvételi díjat legkésőbb 3 nappal a képzés kezdete előtt kérjük átutalni, enélkül a regisztráció érvénytelen.

Megosztás