BlogzineHazai pályaPiaci fülesStartupok

400 milliónyi tőkét tett attrakciófejlesztésbe a Primus

A Jeremie Program nyertes Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 400 millió forintos tőkeemeléssel a Blueprint Entertainment Zrt.-ben szerez részesedést.

A Blueprint azzal a céllal jött létre, hogy turisztikai attrakciókat fejlesszen Magyarországon és más régiós országokban. A közép-kelet európai régió nagyvárosaiban, jelenleg nem működnek olyan világszínvonalú szórakoztató létesítmények, melyek kapcsán az igény és a fizetőképes kereslet már igazoltan létezik. A Blueprint alapvető célkitűzése, hogy a Primus III. befektetésének felhasználásával egy olyan regionális játékossá váljon, amely erre a piaci lehetőségre ad választ minőségi szórakoztató létesítmények létrehozásával.

A Blueprint Entertainment Zrt. a Primus III. Kockázati tőkealap negyedik befektetése a szoftverfejlesztő IVM Zrt., a távmunkára építő contact center szolgáltatásokat nyújtó Comforce Zrt. és az egyedi marketing megoldásokat nyújtó Adfit Zrt. után.

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-ről

A Jeremie Program nyertes Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 2008 óta aktív szereplői a hazai kockázati tőkeszegmensnek. A Primus III. kockázati tőkealap kezelőjeként 6,2 milliárd forintos tőkével rendelkezik, és elsősorban olyan hazai korai szakaszú kis- és középvállalkozásokba fektet, amelyek innovatív technológiával, kiemelkedően versenyképes szolgáltatással vagy újszerű üzleti modellel rendelkeznek és 3-5 év alatt jelentős árbevétel- és értéknövekedést terveznek elérni.

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő eddigi befektetései: Funzine (Primus I.), Intellio (Primus I.), Sense/Net (Primus II.), Nebotrade (Primus II.), IVM Zrt. (Primus III.), Adfit Zrt. (Primus III.), Comforce Zrt. (Primus III.)

Megosztás