Adminisztratív baki miatt halasztódik az Optisoft tőzsdére lépése

A cégbíróság adataiban a valósnál tízszer több a cég részvénye, és mivel elírás történhetett, ma mégsem léphetnek parkettre az Optisoft Nyrt. részvényei.

Az Optisoft Nyrt. igazgatótanácsának tájékoztatása szerint a december 1-i tőzsdei bevezetést elhalasztani kénytelenek. A halasztás oka egyetlen nulla: az összes szükséges engedély birtokában lévő társaság bevezetését technikailag lebonyolító KELER-nél észrevették, hogy a cégbíróság adatai szerint a részvényeik száma tízszer annyi (egy nullával több). Az Optisoft igazgatótanácsa haladéktalanul kérvényezi a hiba kijavítását.

Ritka tünemény teszi emlékezetessé az egészségügyi és más humáncélú informatikai rendszereket fejlesztő Optisoft Nyrt. tőzsdei bevezetését. Noha a Budapesti Értéktőzsde B-kategóriájában debütáló IT-cég minden szükséges engedélyt és hozzájárulást megszerzett a bevezetéshez, az utolsó pillanatban egy elütés megtorpanásra készteti őket.  A 217.500 darab, 1000Ft-os névértékű Optisoft részvényt még 2007-ben keletkeztette a Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt. (KELER). A mostani bevezetéshez szükséges technikai előkészületek közben a KELER-nél észrevették, hogy a hatályos cégbírósági iratokban jelen állapot szerint tízszer nagyobb szám van feltüntetve a részvények darabszámára vonatkozóan, pedig ezt semmi más adat sem támasztja alá. „Noha a különbség nyilvánvalóan csak elütés, vagy rossz adatbevitel következménye, a KELER munkatársai nem tehettek mást, mint a szabályoknak megfelelően jelezték a hibát, mi pedig haladéktalanul kérvényezzük a Cégbíróságnál annak kijavítását.” – mondta el az bevezetés felfüggesztése kapcsán Semerédy Péter az Optisoft igazgatótanácsának elnöke. „A korrekció szabályszerű végrehajtásáig kérjük a befektetők türelmét” – tette hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .